Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj ina
Povratak na članak

Rasprava o ugovoru s MOL-om nakon pravomoćne presude za Inu

Presuda Sanaderu za Inu i MOL odrazit će se i na ugovor Vlade s mađarskom kompanijom

Komentari 31

ER
Erhard
16:36 21.11.2012.

@Piktor Evo ti odgovor u svezi mog komentara da je Madarski Veleposlanik predstavio INU kao Madarsku firmu. Informacija dolazi od mog prijatelja kojeg je Ministar posjeo.. kod sebe na nezadovoljstvo Madarske delegacije.Ovimslucajem je bio upoznat MVPH. Kojim pravom Madari predstavljaju INU kao Madarsku firmu?

VL
FL
Flodur
19:15 20.11.2012.

Da je sve bilo legalno taj se sastanak morao obaviti u Banskim dvorima ili u INI, a ne privatno u nekom restoranu. Samo to mi je dovoljno da vidim kriminal. Neka objasni što je Hrvatska dobila s time što jee Sanader dao sva upravljačka prava MOL-u. Pa spasio INU od bankrota. Fino gore pise.

VL
NO
norahs
13:25 20.11.2012.

Nadam se samo da će drugostupanjska presuda potvrditi ovu prvu i da će to postati temelj za reviziju i raskid ugovora s ovom koruptivnom i bahatom naftaškom oligarhijom iz Mola!

VL
US
usora1
23:29 20.11.2012.

sada po hitno pokrenuti postupke za ratno profiterstvo Franje Gregorica, Stipe Mesica,Generala Cermaka, Jure Radica ,Mudrinica svi su oni upleteni u necasne radnje a na kraju protiv odgovornih u Sisu Mupu jer nisu na vrijeme prijavili ratno profiterstvo a akoo jesu onda pokrenutu postupak protiv bivsih i sadasnjih Drzavnih Odvjetnika. Boze daj nam samo malo PRAVDE

VL
NE
Nepokolebljiv
23:39 20.11.2012.

MOL je dosao u posjed djela ili vecine INE kriminalnom radnjom! Prema zakonima bilo koje drzave Mol ne moze uzivati pogodnosti koje je pribavio zlocinom, dakle traba biti razvlasten u INI i jos kaznjen u vrijednosti nekoliko puta vecoj nego je vrijednost njihova djela INE. MOL ne bi smio niti sanjati dobiti povrat novca ulozena u INU.

VL
OB
-obrisani-
07:03 21.11.2012.

Živio Ante Gotovina

VL
DU
Deleted user
07:59 21.11.2012.

To je sve samo pola posla.Sanader nepravomocno osudjen ,jedan mali dio novca mora vratit a sto je sa vecinom ukradenog novca i vile,stanova,umjetnina koji nikad nije mogao skupit postenim radom? Sanader za ratno profiterstvo i veleizdaju dobiva u principu samo 5 godina koje ce provest u zatvoru ako se potvrdi presuda?Nikakvih 10 god. nece taj lopov odlezat.Kazna je preblaga i neuvjerljiva i na kraju Sanader izlazi i uzivati ce u svome bogastvu a ako vi mislite o nekoj griznjoj savjesti onda se varate. Sanader je namazan svim bojama i toliko kriminalan da postoji mogucnost i da pokrade cimera u zatvoru.

VL
DU
Deleted user
08:08 21.11.2012.

Po broju stanovnika i kriminalnim djelima koje se desavaju u Hrvatskoj i koje su vec ucinjene vjerujem vec smo na ljestvici lopovluka negdje gore blizu spica. Nevjerovatno tako mala nacija da ima toliko lopova,ratnih profitera i polit-kriminalaca kao Hrvatska.To suu istine i cinjenice ali isto tako cinjenice da doticni su na slobodi i uzivaju blagostanje ukradenog. Nevidim na horizontu neku pravdu a posebno naglasujem da osuda za Sanadera je preblaga kao da je i oslobodjen jer nikad nece biti u zatvoru 10 godina.Najvise 5 godina u luksuzu i na kraju Karibik a ostali neka skupljaju po kantama.

VL
UN
unbekant
08:23 21.11.2012.

Sanader je morao u zatvor,jer je on kriv za ovo sto se desava oko nekih mocnih industrijiskih divova,koje su u nejgovo vreme vladavine rasprodane stranim vlasnicima,i mitom su dobile vecinskog vlasnika,ali dokazom,da je to sve dobiveno ispod stola,i korupcijski,to se mora vratiti drzavi,inace odsmo mi u 3mp,daj boze da se nesto ovako vise ne desi.

VL
VA
Valerija007
08:36 21.11.2012.

Može li DORH dati odgovor zašto nikad nije poveo postupak protiv ljudi koji su 2008. godine doveli INA-u do bankrota? Sanaderov je kadar u Upravi INA-e, politički podoban,a po znanju nesposoban, doveo kompaniju u roku 6 mjeseci do bankrota. MOLL je reagirao ulaganjem novca, jer nije mogao dopustiti propast INA-e i pobrinuo se da novi ugovor njima daje upravljačka prava, kako se opet ne bi našao u istoj situaciji. I imao loše sklopljene ugovore. Pitanje je: da li je taj bankrot namjerno izveden od Sanaderovih članova uprave, kako bi se dobilo mito te kako bi novi ugovor odgovarao MOL-u. Uzevši u obzir da je istovremeno Sanader s Kosoricom prodao MOL-u braniteljski fond od 8% dionica INA-e.

VL
DO
DONJA
08:48 21.11.2012.

Ovo je izvrsna pozicija za Vladu RH,ako je Sanader dobio mito to znači da sud ima dokaze i Vlada mora što prije zatražiti raskid ugovora sa MOL-om i vratiti INA-u pod vlasništvo RH.Ako to neučine onda je to čista politička presuda,nažalost to mi smrdi na takav scenarij jer nitko iz Vlade a niti predsjednik nisu dali nikakvo priopćenje. Ako je Sanader prodao INA-u za mito onda je MORAO dobiti maksimalnu kaznu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

VL
K1
krilnik_11
10:12 21.11.2012.

Ne znam da li se isplati učiti te....upravni odbor upravlja a nadzorni nadzire,dakle s obzirom da opet lupetaš ipak ću te upoznati sa zbivanjima u INA-i.Kad su s linić i ovaj što voli ubijati ljude po cestama mađarima prodali INA-u za 550 miljuna dolara(zatajeno je bilo da je u tom trenutku INA samo u Siriji imala izvorišta nafte vrijednosti preko 3 miljarde dolara,možeš se zapitati tko je i zbog čega zatajio) mađarima je po ugovoru dato 25% plus zlatna(upravljačka) dionica INA-e a tim da su mađari istog trenutka preuzeli kompletnu upravu i nadzor nad financijskim sektorom INA-e.Zatim dolazi Dragičević koji upravlja INA-om na način da je stvorio ogromne gubitke ali zbog mesića taj lik ostaje i dalje upropaštavati INA-u dok mađari šute jer znaju da zbog svojih neizvršenih ugovornih obveza mogu izletjeti iz kompanije.Sve ostalo su priče za malu djecu i valeriju.

VL
K1
krilnik_11
09:23 21.11.2012.

valerija ne laprdaj,prije nego što počneš pisati mogla bi se bar informirati...dakle upravu INA-e nije činio Sanaderov kadar nego kadar HNS-a.Predsjednik uprave je bio Tomislav Dragičević,inače zet pokojne S.D.Kučar.Tog lika je tamo ustoličio Mesić i Čačić još za vrijeme prve crvene vlade.Inače taj isti Dragičević je prevario državu za porez i umjesto da mu se sudi ovi su našli Sanadera jer je puno lakše politički suditi liku koji je dobrovoljno napustio to hrvatsko političko blato,valjda zbog toga da bi naše "neovisno" sudstvo pokazalo svu svoju moć i poštenje. Ako je to sudstvo neovisno i nekorumpirano zbog čega ne suspendiraju ugovor s MOL-om,zbog čega ova aktualna vlada ne raskine ugovore s MOL-om zbog toga što MOL nije ispoštovao ni prvi ugovor sklopljen za račanove vlade(tada je s linić valjda primao mito).

VL
Avatar -Piktor-
-Piktor-
09:54 21.11.2012.

Nepokolebljiv je napisao/la: MOL je dosao u posjed djela ili vecine INE kriminalnom radnjom! " Ulaganje 5 milijardi Eura i osiguravanje likvidnosti INE u teskim gubicima upumpavanjem svjezeg casha ti nazivas kriminalnom radnjom ?

VL
VA
Valerija007
10:00 21.11.2012.

Krilnik_11 nisi baš informiran o tome tko je u doba Sanadera vladao INA-om pa pišeš neistine. Šefovi NO bili su prvo Šuker pa zatim , u doba sklapanja novog ugovora Polančec. Jedini kadar HNS u Upravi INA-e od dolaska Sanaderara na vlast bio je Dragičević kao statist, a svi ostali su bili HDZ-ovci. I to samo zato što je Mesić nio iza njega. a Sanader nije otvarao taj front. On je INA-u preuzeo suptilnije. Siva emenencija koja je unjesto Dragičevića vladala INA-om i bez koje se ništa nije moglo napraviti bio je Josip Petrović. On je blokirao sve odluke koje Sanaderu nisu odgovarale. Naravno da se INA-om moglo loše upravljati jer su svi, počevši od Dragičevića, imali putra na glavi. I jako marljivo radili za interese MOL-a. To najbolje dokazuju više milijunske otpremnine, koje se isto mogu staviti u kategoriju mita u ovom slučaju, koje su svi članovi INA-e koji su INA-u napustili od 2009. do 2011. godine, kada je HDZ postavio nove članove Uprave koji su još danas u Upravi, dobili od MOL-a.

VL
Avatar -Piktor-
-Piktor-
10:03 21.11.2012.

Naravno da se INA-om moglo loše upravljati jer su svi, počevši od Dragičevića, imali putra na glavi. I jako marljivo radili za interese MOL-a. " Takve gluposti ???!!! Sve politicke garniture su koristili INU kao blagajnu kojoj nisu pohodovali naravno uplate radi :-)))

VL
Avatar -Piktor-
-Piktor-
10:50 21.11.2012.

krilnik_11 A sto nisu prodali austrijancima za 420 milijuna dolara ? Naime oni su toliko nudili. A nitko drigi niti pisljivog boba. A socijalni sustav je bio pred kolapsom. Lova je hitno trebala. Dakle ?

VL
Avatar -Piktor-
-Piktor-
10:52 21.11.2012.

krilnik_11 je napisao/la: INA samo u Siriji imala izvorišta nafte vrijednosti preko 3 miljarde dolara " Nesto malo "slobodno" baratas s vrijednostima. STvari toliko vrijede koliko trziste kaze a ne frustrirani, mali, opcenacionalni sveznalice.

VL
K1
krilnik_11
11:05 21.11.2012.

Ma što ti znaš što je bilo pred kolapsom imbe.....znadeš li naprimjer koliko je račanova vlada zadužila zemlju u te 4 godine?Normalan,pošten,sposoban i domoljubiv političar bi u tom slučaju u najgorem slučaju uzeo još jedan kredit od 550 miljuna $ i ne prodavati poduzeće koje može ostvariti 550 miljuna $ čiste dobiti godišnje. Samo još jedno podsjećanje....ta nenarodna vlada je uz INA-u prodala u najveće hrvatske banke ali ih je predhodno konsolidirala s hrpetinom našeg novca.Sve poslije što su sitni HDZ lopovčići napravili je limunada no sad Sanader treba platiti za svih no ako je zbilja kriv onda neka vrate INA-u hrvatskoj državi.

VL
PR
prepri43
13:34 20.11.2012.

Ja bi se volio složiti s vama jer nije dobro da naše najveće kompanije budu u stranim rukama. Ali vidite,problemi s brodogradilištima koje nitko ne želi kupiti pod uvjetima po kojim jih prodaje naša država, da tu nešto smrdi. Evoo ceste se prodaju na naćin ,daj što daš, daleko od onoga koliko vrijede. Industrija koja je dovedena na rub stećaja još u bivšoj državi završila je ili će završiti kao INA.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.