Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIZIČAN POTEZ
Povratak na članak

Raskol valute EU na euro1 za Njemačku i euro2 za ostale?

Idući četvrtak ECB odlučuje hoće li krenuti u otkup državnih obveznica po uzoru na SAD

Komentari 92

DU
Deleted user
12:35 17.01.2015.

kako stvari idu, euro2 će imati svoje ime - rublja.

VL
GE
gemist
13:49 17.01.2015.

Ja onak laički mislim da ovi iz Švicarske banke znaju nešto što bumo mi uskoro saznali,em su jaki izvoznici pa su odmah automatski sklupjiji za skok franka,firme su im na burzi pale za 100 milijardi i svejedno oni to prek noći napravili,a sigurno nisu bezveznjaci

VL
DR
dragogera
12:35 17.01.2015.

Pocetak kraja EU, koja je na papiru izgledala prekrasno, a u praksi se pretvorila na otimacinu para, pokoravanje i unistavanje slabijih zemalja. Njemacka se kao Amerika pretvorila u europskog serifa kamatara.europske industrijske Sile su se pretvorile iz proizvodjaca u trgovce, te proizvode( kupuju) u kini i preprodaju u europi, iako gradovi poput leipziga imaju veliku stipu nezaposlenosti i nizak standard. Imam osjecaj da covjek i nakon toliko ratova, kriza ekonomski "slomova" , nista nije naucio.

VL
Avatar taqa
taqa
12:29 17.01.2015.

To je tako kada nam Amerikanci kroje kapu. Rezultati su vidljivi:uništavanje Rusije, pad eura, terorizam u Evropi, Duboka kriza u Hrvatskoj, njemačka ekonomska okupacija istočne Evrope.

VL
BF
brkonja fra brkati
12:49 17.01.2015.

FED i ECB su pod kontrolom ciobankstera.Dovoljno je baciti pogled gore na profil sadašnjeg guvernera ECB,imenom Mario Draghi (bivši visoki dužnosnik zloglasne Goldman&Sachsa ),koji je kao i prethodna dva guvernera .porijeklom khazar cionist i član izabrane sekte.Nema šanse da bi guverner ECB mogao biti gojim nežidov,bilo koje nacionalnosti .Što mogu bogovi,ne mogu volovi.To vam najbolje govori gdje živimo i tko upravlja sa USA i EU.Onaj tko kontrolira novac,kontrolira sve !!!

VL
Avatar žorž mudrijaš
žorž mudrijaš
12:56 17.01.2015.

sve je to lihvarska kula od karata kojoj slijedi rasulo i serija velikih ratova

VL
MA
marsovac
12:53 17.01.2015.

dijelovi ovoga clanka su kao kad stare babe citaju iz salice kave,..........sta su vam ovi novinari koje imate bili u akcijskoj ponudi, za placu jednog pametnoga dobijete ovih pet koji nemaju pojma. Danas pise o izgubljenome psu sutra pise ekonomsku analizu EU-a.....................Nije ni cudi da njih puno u forumima bubetaju gluposti kada su ovako bijedno i neispravno informirani.

VL
Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
14:43 17.01.2015.

EU je Americka kolonija! EU je stvorena da se zemlje opljackaju a u isto vrijeme da se vlast centralizira i provode zakoni koje USA.inc naredi. Da se tim opljackanim zemljamama oduzme pravo odlucivanja i donosnja vlastitih odluka. Nema veze sasa poboljsanjem zivota ili razvoja.....radi se o cistoj --Kontroli--- i pljacki i pripremi za Novi Svjetski Poredak i aplikaciji zle UN Agende 21.

VL
Avatar lisbetsalander
lisbetsalander
19:25 17.01.2015.

Kaj veli baba Vanga na ovo sve?

VL
VI
virgosinemacula
13:05 17.01.2015.

Mario Draghi je obican nesposobnjakovic, i igra sporku igru u korist privatnih bankstera kao i do sada. Sprovodi otimacinu nacionalnog kapitala, i drzavnih infrastruktura narodima, uvlaci puk u dunicko ropstvo i uvodi u Europu Feudalno drustvo na mala vrata. Nedavno je rekao da bi sve Vlade EU drzava trebale prepustiti drzave ''tehnickim'' Vladama, to jest banksterima ''strucnjacima'' da oni upravljaju zemljama. Naravno oni bi to po kratkom postupku opljackali cas posla, sproveli reforme, prepolovili javni sektor, opljackali infrastrukture, i zaduzili puk do guse. Ovako im Vlade i sindikati stoje na putu, plus gradjani sto strajkuju non stop, pa im je to dugo za cekati, ne mogu se nakrasti do besvjesti odjednom, da zavrse posao i predaju Europu Feudalcima u ruke. Sada ce poceti otimacina s drzavnim obveznicama, prakticki ce privatne banke zaduziti vlastite narode do guse. BCE se sastoji od Centralnih Banaka, Centralne Banke od privatnih komercialnih banaka. Vracamo se u Feudalno drustvo. Postali smo robovi ovih bandita.

VL
JO
jozomali
13:54 17.01.2015.

bez obzira što ne živim više u njemačkoj....razumijem ih....oni su discipliniran narod koji stvara....ostali po Europi su uglavnom mentalitet ko i mi...."neko će nam već dati"....pogotovo Grčka....Njemci imaju pravo...ako ste ljenčine (to mi i ekipa bella) onda eto vam euro 2....odličan potez pametnog vodstva!

VL
Avatar nula
nula
12:13 17.01.2015.

.... a zvat ce se DE ( Deutsche euro )

VL
Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
13:02 17.01.2015.

U EU se ne zna tko pije a tko plaća. Ha ha još malo pa nestalo.

VL
IK
ikonoklast
14:02 17.01.2015.

švicarski franak nastavlja rasti molimo rješenje dokad tako dokad....

VL
Avatar EU afrodita
EU afrodita
18:25 17.01.2015.

naravno da se europsko tržište ne može uspoređivati sa USA kada je puno kompleksnije.. pravo je čudo što EU uopće ima zajedničku valutu i što je uspijeva zadržati

VL
Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
14:38 17.01.2015.

Bitno da po cijeli dan raspravljaju kolika bi trebala biti duga jabukina peteljka. Govore kako energije nema ----Tesla je pronasao nacin kako snabdijeti svaki dom na planeti besplatnom strujom...ali naravno nama Teslini patenti nisu dozvoljeni..... Samo su dozvoljeni za USA.inc...kadd treba 188 katova (2 zgrade u NY) stopiti u roku od samo 47 sekundi. Kad treba potopiti Balkan onda su takoder Teslini patenti dozvoljeni.

VL
BE
Bedem1
13:43 17.01.2015.

Tko je kriv sto Hrvatski gradjanin nije financijski pametan,zivi u Hrvatskoj a kredit uzima u stranoj valuti i kad strana valuta poraste u vrijednosti spram hrk,onda placu i traze pomoc.Da su uzimali kredit u hrk-unama nebi bilo problema.Ovdje u Australiji je bio slucaj kad je jedna financijska kompanija nudila kamate daleko iznad normalnog neki su prenijeli svoj novac i ulozili a kad je kompanija propala i svi izgubili---sta onda.

VL
SA
sablja810
19:28 17.01.2015.

Drzave poput Grcke su preko 20 godina uzimale ogroman novac od EU, pa se jos vise zaduzivale, i sada kao Njemacka ili Francuska kriva ?! Unistavaju kao Grcku ?! Gdje su silni novci ?! Grci su jako dobro zivjeli neradice nista, pronevjeren je ogroman novac, zna se tko je uzeo novce. Grcki politicari, i sada su se razbjezali. Ljevicari dobivaju glasove, ovi drugi nezele vladati, a krivac je EU koja je ih izgradila ?! Nevjervatno. U nas je slabo poznato kako su ulazili Grcka i Portugal, koji su dobivali iz fondova EU za razvoj siromasnih djelova milijarde. Tko je tu lud ? Sad su im drugi krivi, a domaci politicari su eure sakrili na sigurno.

VL
FU
fullmax
18:16 17.01.2015.

Danas je padalo mokro - eto vam prave ekonomske analize

VL
TR
truba1111
18:04 17.01.2015.

Njemacka napreduje u razvoju, uvodi njemacku marku koju je imala prije 15-ak godina.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.