Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radikalnije mjere

Radnici u smjenama čuvaju Dioki: 'Nećemo više biti mirni!'

Dioki radnici (1)
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/6
08.05.2013.
u 13:07

– Nećemo više biti mirni i dostojanstveni kakvi smo bili na dosadašnjim prosvjedima – kazao je radnik Diokija Bojan Kovačić koji kaže da će razgovarati o radikalnijim mjerama.

Blokada zgrade Diokija na Žitnjaku trajala je cijelu noć, radnici su se organizirali u smjene kako bi mogli 24 sata čuvati tvornicu iz koje su jučer izbacili upravu.

Radnik Diokija Bojan Kovačić potvrdio nam je da im se još nitko nije javio iz Vlade, ali oni to nisu ni očekivali s obzirom na jučerašnju izjavu Slavka Linića da je Diokiju Vlada već previše dala i da odgovora za radnike nemaju dok ne riješe predstečajnu nagodbu.

Radnici u smjenama čuvaju zgradu

Kada su jučer istjerali upravu iz tvornice, radnici Diokija tražili su da ih prime ministar Linić i premijer Milanović. – Ne očekujemo da će nam se javiti zbog jučerašnje Linićeve izjave, ali i zbog toga što Vlada dosad nije pokazivala neku pretjeranu osjetljivost prema radnicima Diokija – kazao je Kovačić za Vecernji.hr i objasnio da su si "organizirali smjene" u čuvanju zgrade tako da mogu održavati blokadu 24 sata na dan.

– Uprava se jutros nije vratila i ne može se vratiti – kaže Kovačić i najavljuje da će radnici razgovarati o radikalnijim mjerama, ovisno o tome "kako će se odvijati situacija".

"Nećemo više biti mirni i dostojanstveni"

– U svakom slučaju mislim da ćemo ići na radikalnije mjere ako ne bude odjeka, ali to ćemo se još dogovoriti – kazao nam je Kovačić te najavio da Diokijevi radnici više "neće izgledati" i djelovati kao što su to radili dosad.

– Nećemo više biti mirni i dostojanstveni kakvi smo bili na dosadašnjim prosvjedima – zaključio je radnik Diokija Bojan Kovačić.

Radnici Diokija nisu dobili sedam plaća i više nemaju za hranu i režije, a ovrhe im "vise" nad glavom te su ovim potezom htjeli skrenuti pozornost javnosti na lošu situaciju u toj tvrtki.

>>Linić: Dioki je priča u kojoj je Vlada već previše dala

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije