Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbacili upravu

Linić: Dioki je priča u kojoj je Vlada već previše dala

Kosor na zasjedanju Vlade
infopunkt
07.05.2013.
u 14:31

Jutros smo se okupili ispred zgrade da vidimo dokle se stiglo i kakva je naša situacija. Ovo što smo čuli od uprave nikako nas ne može zadovoljiti i potom smo zamolili upravu da napusti zgradu – kazao je radnik Diokija Bojan Kovačić.

Radnici posrnulog Diokija zauzeli su zgradu uprave na Žitnjaku te će je blokirati sve dok ih ne prime ministar Slavko Linić i premijer Zoran Milanović.

– Blokada traje i trajat će do daljnjega. Jutros smo se okupili ispred zgrade da vidimo dokle se stiglo i kakva je naša daljnja situacija. Ovo što smo čuli od uprave nikako nas ne može zadovoljiti i potom smo zamolili upravu da napusti zgradu – kazao je za Vecernji.hr radnik Diokija Bojan Kovačić te ponovio da će u njoj ostati "do daljnjega".

"Nemamo za režije i hranu"

– Očekujemo da to dođe do Vlade i da nas napokon prime ministar Linić i premijer Milanović – kazao je Kovačić koji je dodao da on nije dobio sedam plaća, "a oni koji su ostali u radnom odnosu nisu dobili nekih deset plaća".

Kovačić kaže da ništa nije ispunjeno od onoga što su se ranije dogovorili s Vladom, a oni "nemaju ni za režije, a ni za hranu". Traže da im se isplate zarađene plaće, a tvrtka je trenutačno u predstečajnoj nagodbi.

"Vlada im je previše dala"

O slučaju se oglasio i ministar financija Slavko Linić.

- Dioki je priča koja traje predugo i u kojoj je Vlada već previše dala. Kad se sjetim jamstava za isplatu plaća radnicima i prodaje željezničkog terminala. Dok ne riješimo predstečajnu nagodbu odgovora za radnike nemamo - poručio je Linić koji kaže da nema potrebe razgovarati s radnicima koji su zauzeli tvornicu.

>>Radnici Diokija: Vlada i država pretvorili su nas u zombije

>>Kovačić: Nas 60 štrajkat će glađu na zgradi uprave Diokija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije