Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uskoro i ostalima?

Radnici Gredelja došli na prosvjed, a njih 480 dobilo otkaz

Prosvjed Gredelj (1)
Foto: PatrikMacek/Pixsell
1/18
05.11.2012.
u 13:40

Predsjednik Nezavisnog sindikata radnika TŽV-Gredelj Miro Margeta potvrdio nam je da je 480 radnika te tvrtke danas dobilo otkaze, dok ostalih 970 radnika ostaje uz ugovor na samo mjesec dana.

Predsjednik Nezavisnog sindikata radnika TŽV-Gredelj Miro Margeta potvrdio nam je da je 480 radnika te tvrtke danas dobilo otkaze, dok ostalih 970 radnika ostaje uz ugovor na samo mjesec dana.

– Nažalost, tih 480 radnika više neće raditi u Gredelju, a pitanje je koliko će ostati i ovi koji su dobili ugovor na samo mjesec dana – kazao je Margeta koji je bio protiv današnjeg održavanja prosvjeda pred upravnom zgradom tvrtke u Zagrebu.

– Zadnjih 30 dana, od kada je pokrenut stečaj, trebali smo svaki dan prosvjedovati pred zgradom Uprave i Ministarstva gospodarstva, a ne samo zadnji dan – kazao je Margeta i dodao da su današnji prosvjed organizirali iz Udruge radničkih sindikata Hrvatske.

Hajdaš Dončić za probleme Gredelja optužio prošlu Vladu

Trgovački sud početkom listopada pokrenuo je stečaj nad Gredeljom zbog više od pola milijarde kuna duga, a prvo ročište vjerovnika trebalo bi se održati u prosincu.

Margeta kaže da u Gredelju sve vodi scenariju likvidacije tvrtke te ne vjeruje da će 970 radnika, koji su dobili ugovore na mjesec dana, zadržati svoje poslove.  – Ovih mjesec dana molio sam Boga da Hrvatsku zatrpa snijeg pa bi Vlada vidjela koliko je Gredelj važan za državu – kazao je Margeta.  

Ministar pomorstva, prometa i veza Siniša Hajdaš Dončić danas je komentirao situaciju u Gredelju. - U ovoj situaciji Gredelj se našao ne zaslugom ove, nego prethodne vlade pa nije mogao solventno podmirivati dugove, koji su dosegli preko pola milijardi kuna. Vjerujem da će biti sačuvano tisuću radnih mjesta i da će u ovom stanju nekako ipak poslovati. Na idućoj sjednici Vlade, za tjedan dana, osnivamo novu tvrtku, a ona se zove Tehnički servisi, u koju će biti uključen dio radnika Gredelja. Američka tvrtka NRC planira preuzeti dio zaposlenih, a treći dio preostalih radnika naći će svoje mjesto kroz projekt gradnje i nadogradnje vagona i lokomotiva - kazao je ministar Hajdaš Dončić.

>>Američka tvrtka želi kupiti Gredeljev pogon za lokomotive




Komentara 81

Avatar puky
puky
13:47 05.11.2012.

"Marin Jurjević - Baja, saborski zastupnik i šef splitskog SDP-a, legenda je hrvatske socijaldemokracije" ... eto posla za "legendu socijaldemokracije" ... srediti će to drug baja ... pa on je legenda ... strava ...

SI
sitnozubi
13:49 05.11.2012.

proletarijat je sinonim za radnika koji radi a ne za sve one koji su zakaceni za drzavni proracun u stilu jedan radi a 5 gleda.... onda se cude zasto firme propadaju..... to sta ih je juga drzala ne znaci da su radnici!!!

MI
mica1111
13:43 05.11.2012.

...evo vam latinske...podijeli pa vladaj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije