Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
planovi

Američka tvrtka želi kupiti Gredeljev pogon za lokomotive

Gredelj, NREC (1)
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/3
11.10.2012.
u 16:43

Tristotinjak radnika Gredelja radit će do kraja 2013. godine zbog ugovorenih projekata s američkim partnerom

Američka tvrtka National Railway Equipment Company zainteresirana je za kupnju Gredeljeva pogona za proizvodnju lokomotiva. Zaključeno je to na današnjem sastanku dugogodišnjih partnera, koje su predstavljali stečajni upravitelj Gredelja Pero Hrkać i predsjednik uprave NREC-a Steven Beal. No, ti su pregovori još u tijeku s obzirom na to da će o sudbini Gredelja 12. prosinca odlučiti njegovi vjerovnici.

– Potvrdili smo postojeće ugovore, ali i dogovorili nove poslove s američkim partnerom. Ukupna je vrijednost tih ugovora 20 milijuna dolara te se nadamo da je to novi početak i prilika za Gredelj – izjavio je Pero Hrkać.

Zbog postojećih, ali i dogovorenih novih projekata na posao će se vratiti tristotinjak radnika.

– Izuzetno nam je žao što se tvrtka s tolikom tradicijom nalazi u ovakvoj situaciji jer nas oduševljava kvaliteta rada Gredelja i nadamo se ulasku u vlasničku strukturu te tvrtke – naglasio je Steven Beal.

S obzirom na rokove već ugovorenih i najavljenih projekata, radnici Gredelja imat će posla do kraja 2013. godine.

>> Gredelj u stečaju, radnicima za nekoliko dana otkazi

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
18:05 11.10.2012.

Nama ne kao ne isplati, ali isplati se Amerima. Pametnome dosta....

TO
Toni50
22:51 12.10.2012.

11.10.2012. u 18:05h Vlaskoulicanec je napisao/la: Nama ne kao ne isplati, ali isplati se Amerima. Pametnome dosta.... ----------------------------------------------- Kada Gredeljev pogon moramo dati-poklpniti po cijeni koju ameri daju -nude....

JO
josmalopanestalo
09:22 13.10.2012.

pa nebuju valjda proizvodili lokomotive, to se ne isplati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije