Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
burno na prisavlju

Radman: Nisam u sukobu interesa. Sever povukla potpis s Dnevnika

'07.02.2009.,Zagreb - Zagrebacka Spica, Maja Sever Photo Stringer/Pixsell'
Foto: 'STR- 4994/Pixsell'
1/3
Autori: bma, i.kri/VLM
16.05.2013.
u 20:30

M. Sever odbila je potpisati suuređivanje Dnevnika. U središnjoj informativnoj emisiji osvanula je tako samo kratka Radmanova izjava, a Dnevnik je kao urednica potpisala samo Tina Šimurina koja ga je i vodila.

Zbog izjave glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana objavljene u središnjem Dnevniku HTV-a, jedna od dviju urednica emisije, Maja Sever povukla je svoj potpis. Naime, Radman je odlučio u Dnevniku progovoriti i osvrnuti se na jučerašnju odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje ga je zbog utvrđenog sukoba interesa kaznilo sa 15.000 kuna.

Ukratko, kazao je kako svojom čašću jamči da nije u sukobu interesa i ne smatra se državnim dužnosnikom. No, kako neslužbeno doznajemo, suurednica Dnevnika Maja Sever inzistirala je da mu se pri snimanju izjave postavi potpitanje o naknadnom proširenju istrage o sukobu interesa, vezano uz izbor Željka Rogošića na mjesto glavnog urednika HTV1, i o odluci Etičkog povjerenstva HRT-a da je Rogošić falsificiranjem biografije povrijedio interni prisavski Kodeks. Kako nadređeni to nisu dopustili, M. Sever odbila je potpisati suuređivanje Dnevnika. U središnjoj informativnoj emisiji osvanula je tako samo kratka Radmanova izjava, a Dnevnik je kao urednica potpisala samo Tina Šimurina koja ga je i vodila.

Upitana može li potvrditi sve navedeno ili komentirati, Maja Sever nam je samo uzvratila: "Prema internom Etičkom kodeksu apsolutno ništa ne smijem komentirati".

Inače, ista Radmanova kratka izjava emitirana je i u Dnevniku 3 kojeg su uređivale Tatjana Munižaba i Tončica Čeljuska.

Radman čašću jamči da nije u sukobu interesa

– Glavni ravnatelj HRT-a ne smije biti u sukobu interesa i uvijek mora biti podložan provjeri sukoba interesa – rekao je Radman te dodao kako je Sabor nadležan za tumačenje zakona o HRT-u i "druge odnosne zakone, kao i propitivati postupke glavnoga ravnatelja".

– Glavni ravnatelj ne smije biti državni dužnosnik, što je i bio jedan od uvjeta koje sam kao kandidat za to mjesto morao ispuniti. Uvjeren sam da je HRT javna ustanova u službi javnosti, i da to mora biti, a ne državna radio-televizija kojoj je na čelu državni dužnosnik – rekao je Radman i dodao da svojom čašću jamči da nije u sukobu interesa.

Povjerenstvo je naložilo Radmanu da u roku od 15 dana razriješi sve ove sporne situacije te podnese imovinsku karticu Povjerenstvu, a izrekli su mu i sankciju obustave isplate dijela plaće u iznosu od 15 tisuća kuna te obvezu da prema svome izboru i o svome trošku javno objavi tu odluku.

>>Povjerenstvo: Goran Radman je u potencijalnom sukobu interesa

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije