Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kazna 15.000 kn

Povjerenstvo: Goran Radman je u potencijalnom sukobu interesa

Goran Radman HRT (1)
Slavko Midžor/PIXSELL
15.05.2013.
u 12:37

Povjerenstvo o odlučivanju sukoba interesa Goranu Radmanu izreklo sankciju obustave isplate dijela plaće u iznosu od 15 tisuća kuna

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman prekršio je nekoliko odredbi Zakona o sprečavanju sukoba interesa zbog čega mu je Povjerenstvo o odlučivanju sukoba interesa izreklo sankciju obustave isplate dijela plaće u iznosu od 15 tisuća kuna te obvezu da po svom izboru i o svom trošku javno objavi ovu odluku Povjerenstva u jednima od dnevnih novina koje se objavljuju na nacionalnoj razini.

Podsjetimo, Goran Radman vlasnik je i direktor trgovačkog društva Nautar d.o.o., koje među svojim djelatnostima ima i promidžbu te do danas nije prenio upravljačka prava s nje. Osim toga, član je i Nadzornog odbora Hypo banke, ali i Odbora za imenovanja i nagrade Nadzornog odbora Atlantica d.o.o.

Zbog svega toga, ali i činjenice da još uvijek Povjerenstvu nije dostavio svoju imovinsku karticu, Povjerenstvo je ustvrdilo da je on u potencijalnom sukobu interesa.

U svom očitovanju Povjerenstvu Radman je ustvrdio da se ne smatra dužnosnikom te kako Povjerenstvo nije nadležno ni relevantno donositi odluke o njemu jer vjeruje da se na njega ne primjenjuje Zakon o sprečavanju sukoba interesa.

Međutim, Povjerenstvo je utvrdilo da ga je na dužnost glavnog ravnatelja imenovao Sabor, da je osnivač HRT-a Vlada te da on upravlja s gotovo 1,2 milijarde kuna novca prikupljenog pretplatama građana pa ga zbog svega toga smatraju dužnosnikom.

Naložili su mu da u roku od 15 dana razriješi sve ove sporne situacije te podnese imovinsku karticu Povjerenstvu.

>>Građanska akcija: Radmane, daj otkaz uredniku TV Kalendara!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije