Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bolja budućnost

Radimir Čačić o upozorenju iz HNB-a: Ja vidim početak oporavka

čačić, zadar (1)
Foto: Željko Mršić/PIXSELL
1/8
Autori: al/VLM, IČ/VLM
21.09.2012.
u 11:37

Prvi potpredsjednik Vlade komentirao je i pad BDP-a u drugom kvartalu od 2,2 posto. To je nazvao statističkom pogreškom

Neće biti nikakvih otkaza u javnom sektoru. Riječ je o prirodnom, normalnom odlasku ljudi u mirovinu ili onima koji idu u prijevremenu mirovinu. Zato treba formirati instrumente, fondove i to će Vlada učiniti do kraja godine – komentirao je prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić jučerašnju najavu ministra Slavka Linića o 20.000 otkaza u javnom i državnom sektoru.

Čačić, koji je sudjelovao u Zadru na HBOR-ovoj međunarodnoj konferenciji o poticanju izvoza, komentirao je i pad BDP-a u drugom kvartalu od 2,2 posto. To je nazvao statističkom pogreškom poručivši da je nepotrebno komentirati ono što su već komentirali. Naime, Zavod za statistiku jučer je izvijestio da je hrvatski BDP u drugom kvartalu ove godine pao za 2,2 posto, a ne 2,1 posto kako je pokazivala prva procjena.

Osvrnuo se i na HNB-ovo upozorenje da oporavka još nema na vidiku. Na pitanje vidi li on početak oporavka Čačić je rekao:

– Naravno da vidim. Samo što ja gledam s pozicije potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva, a oni s pozicije HNB-a – odgovorio je.

Govoreći o izvozu, rekao je da Hrvatska nedovoljno izvozi, točnije svega 20 posto, što je, kako kaže, jako malo. Naglasio je da se premalo iskorištavaju blagodati turizma. Istaknuo je da je Svjetska banka odobrila domaćoj razvojnoj banci 50 milijuna eura kredita na čak 17 godina.

Inače, konferencija je ove godine okupila više od 160 izvoznika i ostalih sudionika u stvaranju izvoznog proizvoda.

– Razmjena mišljenja na ovoj konferenciji vjerujem da će nam otvoriti neke nove vidike te nas dovesti do HBOR-ovih novih programa i rješenja namijenjenih izvoznicima. I kada spominjem nova rješenja, moram ponoviti ono što govorim gotovo u svim prilikama kada se spominje izvoz i na svim dosadašnjim našim konferencijama: bez novih proizvoda i usluga ili poboljšanja postojećih proizvoda nema povećanja izvoza – istaknuo je u pozdravnom govoru Anton Kovačev, predsjednik uprave HBOR-a.

Komentara 47

DU
Dudek
12:18 21.09.2012.

Svijet je ludnica kod Čačiča je centrala!

IC
ico1
12:26 21.09.2012.

Bolje damuse svi sklone njemu je mrak pao na oči on samo lupeta.. Jel on odlazi saće kraj rujna a onse šepuri dije ostavka????

ZD
Zdravorazumski
12:16 21.09.2012.

Izgleda da se Čačiću pred očima opet iznenadno pojavila neka čudna magla! Bljak!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije