Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uvođenje reda

Linić: Slijedi još 20.000 otkaza u državnoj upravi i javnom sektoru!

linić
Patrik Macek/PIXSELL
20.09.2012.
u 19:47

Dodao je kako pak za one koji su loše poslovali i doveli tvrtke do propasti nema popusta ni odgode

– Iduća godina bit će još teža. Pokazalo se ove godine kako smo u sklopu mjera štednje morali rezati neka prava iz kolektivnih ugovora poput božićnica, regresa. U idućoj godini ići ćemo na smanjivanje broja zaposlenih. Procjenjujem kako će oko 20.000 zaposlenih u državnoj upravi i javnom sektoru dobiti otkaze, kazao je ministar financija Slavko Linić u središnjem Dnevniku HTV-a.

Izjavio je i kako procjena da ćemo na kraju godine biti na nuli s BDP-om i dalje stoji.

Što se pak tiče uvođenja reda u područje likvidnosti i danas donesenog zakona o rokovima plaćanja od 30 do 60 dana, Linić je kazao kako takvi zakoni već postoje, kako su oni dio europskog načina poslovanja i kako je vrijeme da se oni koji se bave poslom počnu ponašati prema pravilima.

– Radi se o gotovo 44 milijarde kuna nenaplaćenih računa, 73.000 tvrtki je blokirano i to se mora rješavati. Ista pravila vrijede i za državu i za lokalnu samoupravu. Vlada će pokušati pomoći onima koji imaju tržište i onima koji su možda zbog krize upali u probleme, istaknuo je.

Dodao je kako pak za one koji su loše poslovali i doveli tvrtke do propasti nema popusta ni odgode.

– Loši vlasnici moraju van. Imamo primjer Konstruktora gdje su banke i država pokrenuli proces ulaska u vlasništvo tvrtke, a za stare vlasnike tu više nema mjesta, zaključio je ministar financija.

Komentara 208

LI
liburnik
09:02 21.09.2012.

Slave ako ovo proguraš (a znan da si trdoglav i da češ) opet imaš moj glas. Imat informatiziranu, brzu a jeftinu državnu upravu ............Neprocjenjivo

KO
koni
09:07 21.09.2012.

Džuka moram se u jednom dijelu složiti s tobom. SDP nije morao uhljebljivati svoje. Nemoguće da od postojećih ljudi nema baš nikoga tko zna raditi. Ako i ne zna, treba ljudima dati jasne upute, uložiti u njih, a onda akoo ne valja van. A ne dovoditi "svoje".Ako se tako bude radilo, smjena naših i vaših, ništa nismo postigli. Znanje, marljivost i kompetencije bi trebali biti jedini uvjeti, a ne stranačka pripadnost. Pozdrav! Ne valja to, slažem se.

DZ
dzukaficuka
09:01 21.09.2012.

Nije to samo ZG Holdingu pogledaj Vladine duznosnike i pomagace sve preko veze Halo Kume imam posao za tebe stavljaju na platnu listu i svoje Zene kao savijetnike .Caciceve izijave su indeticne od Sanadera i odma se moze znati sta taj covijek stvara .Mesic prijasnji Presijednik o njemu se suti a zna se sta je radijo.Josipovic jos do danas nije dao svoju imovinsku karticu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije