Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukovao se s Porošenkom
Povratak na članak

Putin: Ako Ukrajina ide u EU, prisiljeni smo na protumjere

Ukrajinci zarobili deset ruskih vojnika, objavili i njihove snimke, a njihove obitelji misle da su mladići na vojnoj vježbi u Rusiji

Komentari 170

Avatar bosanac1951
bosanac1951
17:12 26.08.2014.

Putin: Ako Ukrajina ide u EU, prisiljeni smo na protumjere...................Ovo je opasna prijetnja Ukrajini od strane Rusije... To je zapravo školski primjer miješanja Rusije u unutarnju i vanjsku politiku jedne suverene države...

VL
ST
stefj
17:44 26.08.2014.

Hm, svaki rat koji se ne dogovara između velikih sila vodi direktno u kraj civilizacije. Tako je i ovaj sukob trenutno odmjeravanje snaga između SAD-a i Rusije. Trenutno, ako izuzmemo Ukrajinu, najviše trpi EU, jer je veliki dio njenog izvoza završavao u Rusiji, no kako EU nema zajedničku vanjsku politiku, nije ključni faktor u svemu ovome, već kolateralna žrtva... SAD-u je ovo zadnja prilika da zadrži svjetski primat, ako ovdje popuste, u slijedećih 10 godina gube sve, a Rusima je ovo prilika da ponovo uđu na velika vrata u svjetsku politiku. Već sada sukob jako puno košta i jedne i druge, trenutno Ruse puno više, dok za Amere uglavnom plaćaju njihovi saveznici... Amerika će iz svega ovoga vjerojatno i profitirati, dovoljno je da Europi uvali patente za vađenje plina i nafte jer više neće biti jeftinog plina iz Rusije...

VL
BF
brkonja fra brkati
17:22 26.08.2014.

Ne znam što je to školski primjer ,ali organizacija državnog udara,rušenje legalnog predsejdnika,te upumpavanje oko 5 milijardi usd od strane USA da bi se postavila procionsitička vlast u Ukrajini,to je nečuveno i eklatantno kršenje suvereniteta jedne države ,kao i kršenje međunarodnog prava,Da ne sopminjem krvave agresije i genocide po Iraku,Libiju i podržavanje ISIlč-a u Siriji,sve dok im nije postao teret.Ukrajinu je okupirala korporacija USA i zamolio bih nemušte i nemaštovite plaćenike da se ne blamiraju sa neodgovornim komentarima koji su ispod svake razine.Ukrajkinske zlatne rezerve su već prebačene u SAD,a vratit će se u Ukrajinu na sveto Nigdarjevo ! Ukrajina je ionako već bankrotirala,a okupatori su već bacaju na ono što još vrijedi i što je ostalo.Nije niti kod nas bolje.Uskoro se spremaju da nam zapljene autoceste pod terminom monetizacija, koji su smislili za naše domaće talibane na vlasti.Goldman&Sachs stoji u redu.Nakon toga slijede vode i šume.

VL
BE
beris12
19:55 26.08.2014.

Slagali se ili ne slagali sa Putinom, on je sada trenutačno jedini državnik koji se odupire agresivnoj američkoj globalizaciji, ili bolje rječeno velike pljačke koja se provodi po Evropi uz asistenciju Njemačke i ostalih razvijenih Zapadnoevropskih država. Zato im je sada bitna Ukrajina koju smatraju kao plijenom i koju se može isisati sve što se može. Hrvatska se isto tako pljačka nesmetano već preko 23 godine što uz pomoć domaćih tajkuna, ali najviše uz pomoć Zapadnjaka i njihovih pomagača. Dolazimo do onog momenta da više nemamo što proizvoditi i zarađivati npr. od turizma, jer sva lova odlazi preko hrvatskih granica npr. u Berlin. A treba se i podsjetiti da Hrvatska plaća članarinu za EU godišnje jedno cca 4 milijardi kuna, a koje poslije dobivamo od EU u vidu raznih "EU fondova" za projekte koje ćemo provoditi, ali ne i proizvoditi i profit pohranjivati u Hrvatskoj. Kriza u Ukrajini je vještački stvorena direktnim američkim uplitanjem i njihovom strategijom izazivanja kaosa. Zato je Putin najpametniji političar zadnjih 10-tak godina, osobito za Rusiju.

VL
BF
brkonja fra brkati
17:26 26.08.2014.

Jedino još Rusiju i Kinu nisu oplindrali kamatarski lešinari,koji se bogate štampanjem novca bez pokrića i kontrolom nad njegovom distribucijom.Sve je to teška prijevera i obmana,Trebamo se svi zajedno ujediniti i okrenuti protiv tih krvopija i kriminalaca,koji nikad nisu živjelii od rada ,nego od kriminala,na tuđoj muci,krvi i znoju.

VL
FL
flok
18:19 26.08.2014.

I ne vidim razloga da bi Poljska i Litva kao saveznici Ukrajine pustili Srbiju u eu, što će im neprijatelj iza leđa

VL
HR
Hrvatska3014
17:59 26.08.2014.

Hrvati su na strani EU, a Srbi na strani Rusije. Nemojte se svađati, stvar je stara koliko i kršćanstvo.

VL
FL
flok
18:01 26.08.2014.

srbija nije na strani rusije, ona kao neutralna, a srbi guštaju kad ovaj putin cijepa ukrajinu, ma gadovi

VL
Avatar tajar
tajar
21:27 26.08.2014.

Rusija (čitaj: Putin) se ponaša kao da je Ukrajina ruska kolonija.

VL
BF
brkonja fra brkati
19:57 26.08.2014.

flok,nije sporno da ovdje ima Srba koji komentiraju na svoju stranu i da je njihova podrška Rusiji izraz njihovih kompleksa ( "nas i Rusa trista miliona"),ali je problem što ti nisi Hrvat,nego plaćeni šoroševac koji se lažno predstavlja. Pun jee forum vas šestokrakih koji tobože govorite u ime nas pravih Hrvata.

VL
IV
ivanjoksimovic
19:24 26.08.2014.

Zapravo, ono sto je Putin rekao na sastanku jeste, da Ukraina ima povlascen odnos u trgovini sa Rusijom, sto bi izgubila ulaskom u EU. Ukrainu bi to u narednih 10 godina po izjavama Putina u Minsku kostalo oko 165 milijardi dolara, dok bi Rusiju kostalo oko 2 ipo milijarde, a u nesto manjoj meri to bi osetile i ostale zemlje evro-azijske zone, preciznije Belorusija i Kazahstan.

VL
DU
Deleted user
09:48 27.08.2014.

Na djelu je globalni rat..."brkonja fra brkati" je mali miš koji bira svoju stranu_______

VL
FL
flok
22:31 26.08.2014.

u biti ovo što putin govori je brežnjevljeva doktrina ograničenog suvereniteta, primjenjena u čehoslovačkoj 1968

VL
Avatar El Indio
El Indio
20:07 26.08.2014.

"U međuvremenu su Ukrajinci zarobili deset ruskih vojnika na svom teritoriju i objavili njihove snimke, njihove obitelji misle da su oni na vojnoj vježbi u Rusiji, a ruske vlasti kažu da su slučajno prešli granicu."----------------------------------------------------------- To ruska vojska ne uci vojnike kako se orjentirat u prirodi ili su kupili jeftine kompase od prijatelja Kineza?

VL
FL
flok
18:39 26.08.2014.

Zato poljska i litva ne smiju pustiti ruskog igrača srbiju u eu, oni su na prvoj crti sa rusijom, time bi potkopali svoju nacionalnu sigurnost kad bi srbija ušla u eu. indikativno je da putin pušta srbiju u eu, ali ne i ukrajinu.

VL
FL
flok
19:30 26.08.2014.

kako putin nije rekao srbiji da će izgubiti povlašten odnos u trgovini , bliža je srbija članstvu u eu od ukrajine, dakle nije na to mislio

VL
FL
flok
17:46 26.08.2014.

dođe židov sa uređajem za obzinavanje i ukrajinci odu prosvjedovati, je li

VL
Avatar El Indio
El Indio
20:20 26.08.2014.

Sastaju se i rukuju? Da pitam nase yugose dali to dogovaraju rat kao sto su Slobo i Franjo po vasim bajkama?

VL
DU
Deleted user
18:00 26.08.2014.

Ti ruski vojnici nisu zalutali, jer gdje je ruska vojska tu je rusija. Tako da ruski teritorij ustvari putuje sa njima

VL
Avatar Sidewinder
Sidewinder
20:07 26.08.2014.

Šta Rusiju briga kamo ide Ukrajina. Dali se Ukrajina ili netko drugi brine kamo ide Rusija?

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.