Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strava u Borovju

Pustili ga za blagdane kući iz Vrapča pa ubio oca i brata

\'25.04.2011., Zagreb - U zagrebackom naselju Borovje sin je iz vatrenog oruzja ubio svog oca i brata. Pokusao je ubiti i macehu no ona je uspjela pobjeci iz kuce.Ubojica je odmah uhicen. Photo: Marko
Foto: \'Marko Prpic/PIXSELL\'
1/4
Autori: Marina Škalić/VLM, Sonja Hoffman
25.04.2011.
u 19:36

Bolesni mladić teško je ranio i očevu partnericu, susjedu sa šestog kata, koja je prevezena u KB Rebro

Toliko se patnje nakupilo u njemu, bilo je samo pitanje vremena kada će ta bol izaći, komentirali su okupljeni susjedi ispred broja 11 u Ulici grada Chicaga u zagrebačkom Borovju gdje je psihički bolestan J. S. (31), kako se sumnja, jučer u 18.30 hicima iz pištolja usmrtio mlađeg brata F. S. (25) i svog oca M. S. (54) te teško ranio očevu partnericu J. B. Policija ga je tamo i uhitila.

Vraćen u Vrapče

Prevezli su ga natrag u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče, gdje će neko vrijeme biti zadržan na intenzivnoj njezi pod liječničkim nadzorom.

Prema prvim informacijama, prvo je u obiteljskom stanu na petom katu ustrijelio brata. Zatim se spustio dolje i pričekao oca, umirovljenog policajca, koji se dovezao automobilom i parkirao ispred zgrade. Mladić je tada uperio pištolj u njega i ostvario svoju nakanu. Očevu partnericu i susjedu sa šestog kata, koja je bila pokraj oca, teško je ranio. Prevezena je u KB Rebro, a život joj je ugrožen.

J. S. je, kako smo neslužbeno doznali, patio od teške duševne bolesti zbog koje se nekoliko puta liječio u Vrapču.

Uvijek šetao sam

Posljednjih nekoliko tjedana bio je u bolnici, no za blagdane je pušten kući upravo prema očevoj želji.

– Svaki je dan šetao ukrug po naselju satima... Nije se obazirao ni na žegu na plus 40 ni na ciču zimu. Prijatelja nije imao, uvijek smo ga viđali samog. Ništa nije radio. U dizalo je uvijek ulazio s cigaretom. Govorili smo mu: "Nemoj pušiti u dizalu!", ali na to se nije obazirao. Bio je bolestan oduvijek, a stanje mu se pogoršalo nakon majčine smrti. Drogirao se i ima burnu prošlost – ispričali su susjedi.

Živjeli su na petom katu i bili su normalna obitelj, kazivali su okupljeni. Otac mu je bio sa susjedom, također udovicom, koja ima dvoje djece.

– Majka mu je umrla prije više od pet godina. J. S. ima i mlađu sestru koja je udana i ima dijete, ali ne živi s njima. Imali su tu nesreću da je on bio teško bolestan – komentirali su.

Ključne riječi

Komentara 48

OB
-obrisani-
21:03 25.04.2011.

žene i bog čuva ?

DJ
Djedmedjed
20:05 25.04.2011.

ulica znakovitog imena. valjda ispred lokala \"Al Capone\"

AG
Agramer198
01:37 26.04.2011.

Kad već pričamo o imenima molio bih da se pokrene inicijativa da se promijeni ime Britanskom trgu u Ilirski.. Nemamo mi kaj po najvećim licemjerima i zlotvorima imenovati trg u središtu zagreba...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije