Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ljubljanska banka

Pusić: To je umjetnički dojam, mi imamo sasvim suprotne podatke

Vesna Pusić
Zarko Basic/PIXSELL
04.02.2013.
u 15:48

Slovenski mediji objavljuju računicu prema kojoj su potraživanja Ljubljanske banke od hrvatskih poduzeća veća od milijardu eura, no Pusić te tvrdnje smatra nerealnim

- Ostavljanje umjetničkog dojma u javnosti je jedna stvar, a čisti podaci su sasvim druga stvar. Mi ćemo se voditi čistim podacima - rekla je ministrica Vesna Pusić danas u Bruxellesu, odgovarajući na pitanje može li se dogoditi da Slovenija u pregovorima oko Ljubljanske banke traži da Hrvatska plati njoj, a ne obrnuto. Slovenski mediji, naime, objavljuju računicu prema kojoj su potraživanja Ljubljanske banke od hrvatskih poduzeća veća od milijardu eura, o čemu je govorio i slovenski veleposlanik u Hrvatskoj Vojko Volk u nedjeljnom izdanju Dela. Za ministricu Pusić te tvrdnje su očito nerealne jer ih naziva “umjetničkim dojmom”.

- Naš financijski stručnjak ima podatke slovenske vlade koji govore potpuno suprotno. To nije pitanje impresionizma, to je pitanje podataka - rekla je Pusić, dodavši da je poravnanje dugova i potraživanja Ljubljanske banke samo jedna od "tri ili četiri mogućnosti postizanja dogovora".

- To je samo jedna mogućnost, nisam niti sigurna da je najizvjesnija. Ono što je definitivno jest da s obje strane postoji volja da se problem riješi. Trebamo pronaći način kako ga riješiti na način koji je obostrano prihvatljiv - rekla je Pusić.

Izjavu ministrice Pusić pogledajte ovdje.

>> 'Državni vrh želi Sloveniji darovati 1,5 milijardi eura'

Komentara 35

PP
Peter Petrovic
17:59 04.02.2013.

korisnik3 smatra da pusicka bude za sve odgovorna. niko od vas hdzeovca se ne pita sto je toliko godina hdzeova vlada radila.jeli ikada trazila povrat novca iz L:B:ß

OB
-obrisani-
16:05 04.02.2013.

Oni traže miljardu novaca ... oni traže granicu do pola Istre ... oni traže da povučemo tužbe ... a što mi tražimo ... treba jasno reči svima u svijetu i pogotovo EU, da nema ništa od ratifikacije jer se ZLOO malo previše uzjogunilo ??!!!

OB
-obrisani-
18:12 04.02.2013.

Nije istina, Sanaderova i Škegrina bila je mnogo gora! ---- 04.02.2013. u 18:01h zane01 je napisao/la: Ova VLADA je najnekompetentnija u novijoj Hr. povijesti! Na okupu ih drže isključivo krupni interesi i bolesne ambicije, nikako opći interes! Njihova nekompetentnost, nestručnost,st, nesposobnost i nerad nemaju granica! Ali što to njih briga, osiguraju oni i sebe i svoju djecu i unuke!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije