Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljubljanska banka
Povratak na članak

Pusić: Povlačenje tužbi može, ali samo ako dogovorimo alternativu

– Potvrdili smo i sastanak s ministrom vanjskih poslova Slovenije sljedeći tjedan na kojem ćemo raspraviti o različitim mogućnostima i, nadam se, naći rješenje – rekla je Pusić

Komentari 38

TV
tiha voda
16:38 25.01.2013.

25.01.2013. u 16:23h castrumFF . Poštovani, baš tako, zadivljujuće je kako to znalački koriste i kako zavlače narod poluistinama. Jedni i drugi flancaju narod i skrivaju svoju nesposobnost na uistinu sitne probleme! Neka se zamisle jjedni i drugi koliko je POKRADENO u obje države tako da je taj iznos od niti 300 milijuna € samo kapljica u moru i jedino služi kao sredstvo skrećanja pažnje od pravih problema.

VL
CA
CastrumFF
16:38 25.01.2013.

Umjesto toga ostavili su dugove u staroj Ljubljanskoj banci,.... -------------- Ne samo dugove, u Ljubljanskoj banki Zagreb ostala su i potraživanja do hrvatskih firmi u iznosu od 280 milijuna EUR.

VL
Avatar comparator
comparator
17:44 25.01.2013.

Odlično ! U Evropu nejdemo a ova garnitura bez dodatne love koju je očekivala nema šanse opstati. Dvije muhe jednim udarcem.

VL
KA
kasuv
18:49 25.01.2013.

u slovenskim novina sam nedugo pročitao,zaradili smo dobre kamate na projedlogu za arbitražu za savudriju,a sad moramo i na ljubljanskoj banci neka se zna ,a ove izdajice na vlasti će tako rješavati sa bih a pogotovo sa srbijom treba reći dosta nema više ucjena lp

VL
TT
tTony
20:40 25.01.2013.

prije je izavila nema povlacenja sad daje dimne signale znali ona koliko ima rupa ako nezna evo 9+ I U GLAVI

VL
NE
neverane
14:36 25.01.2013.

Čisto sumnjam da je i njena lova zarobljena u LJ B.

VL
DU
Deleted user
14:21 25.01.2013.

Hehe, pomalo se priprema javnost na povlačenje...

VL
DU
Deleted user
15:11 25.01.2013.

Nikakvo povlačenje punomoći tužbi. Nek vrate štedišama njihovo.Nikakve ucjene ne prihvaćati. Ionako smo u prednosti,Slovenci nek se koprcaju.Da nije Ljubljanske banke,bilo nešto drugo,treće. Čini mi se da je njihov najveći problem što napraviti sa carinicima i graničnim policajcima nakon našeg ulaska u EU. A i prihod od špedicije i carine nije zanemariv (jučer je rečeno da je njihov prihod po taksama i špediciji 150 milijuna eura!). Dakle,razlozi za odgađanje našeg ulaska su nešto sasvim drugo...

VL
CR
crocro
15:45 25.01.2013.

Kada bi oni kojim slučajem nekada u budućnosti otvorili filijalu ljubljanske banke u Zagrebu, zar oni uopće misle da li će imati štediša i koliko će ih imati i da li će uposlenicima imati za gablece. A da su iskreno rekli da su dužni i već odavno isplatili dugove Hrvatskim štedišama, ja sam uvjeren da nitko ne bi imao protiv otvaranja filijale njihove banke u Zagrebu jer bi imao povjerenje u banku. Ovako, kako imati to povjerenje koje je jednom izigrano a za pravdu se moramo povlačiti po sudovima. Kako oni misle u opstanak te filijale u Zagrebu. Da sam na njihovom mjestu ja ne bi bio toliko hrabar i otvarao je u ovo vrijeme, već bi čekao da se povjerenje povrati i naknadno otvorio filijalu.

VL
MC
mcmarko
15:53 25.01.2013.

koliko znam privatni tužitelji su digli tužbu protiv banke. kako pusićka može govoriti o micanju tužbe uz alternativu. alternativa je da oni isplate dug i tužba se povlači. to je jedino alternativno rješenje. ovi političari sve preko malih ljudi za svoj probitak

VL
SE
sestrićna
16:11 25.01.2013.

teško je reći tko više radi za slovenske interese naši pregovarači ili slovenski--

VL
KU
kumpare
16:22 25.01.2013.

Hrvati Srbi i Slovenci dajte si ruku, svi ste vi iste krmače prase...........

VL
CA
CastrumFF
16:23 25.01.2013.

U Sloveniji i u Hrvatskoj postoje određene skupine ljudi, kojima odgovara blagi političko-ekonomski kaos koji vlada u tim državama več 20 godina. Sve dok traje takva situacija, oni mogu širiti svoj utjecaj i tako puniti svoje đepove. Za njih bi bila katastrofa, da se stanje smiri, sredi i da se problemi dogovore. Zato je za njih vrlo važno, da su u zraku stalne napetosti i konflikti. To njih "hrani"! Tako, da če uvijek nači neku razlog, da se tenzije ne smire. Doktrina šoka a la Balkan!

VL
ZO
zof
16:33 25.01.2013.

U slučaju Ljubljanske banke Slovenci su u svom beskrajnom egoizmu, sebičnosti i pohlepi za tuđim napravili veliku štetu sami sebi. Da su odmah u početku isplatili sve štedne uloge i nastavili raditi u Hrvatskoj u ove 22 godine ostvarili bii ogromnu dobit i zaradu, višestruko veću od visine štednih uloga. To i dijete može zaključiti iz rezultata poslovanja svih banaka u Hrvatskoj zadnjih 20-tak godina. Umjesto toga ostavili su dugove u staroj Ljubljanskoj banci, novce prenijeli u "Novu Ljubljansku banku" i odbili platiti štedišama njihove uloge. Pokvareno..U konačnici će to svi Slovenci jako skupo platiti.

VL
CA
CastrumFF
16:44 25.01.2013.

@tihavoda Točno tako! Više puta sam napisao, da je tih 300 milijuna EUR u bistvo mala svota. Premalena, da bi ostala neisplačena. Sjetimo se samo Islandije, koja je sa bankrotom svojih banaka ostavila Engleske i Nizozemske štediše bez dve milijarde dolara. A nikada nisu došli na nivo svađe, koji imamo mi i vi.

VL
TV
tiha voda
16:55 25.01.2013.

Neki kompromis MORAJU postići i biti će interesantno kako će ga predstaviti svojim državljanima, opet će biti "velike pobjede" jedne i druge diplomacije. Kako je sve to primitivno i smiješno.

VL
PE
peugeot
17:04 25.01.2013.

Alternativa jedina i moguca jeste da se nakon dvadaeset godina cekanja hrvatskim stedisama vrati opljackanih 420 milijuna eura+kamate! Ne mozete Vi gospodjo ministrice vanjskih poslova Hrvatske traziti neku drugu i po stedise nepovoljnu alternativu preko njihovih ledja. Dosta je bilo cekanja, 20 godina je i previse! Da Vama Ljubljanska banka duguje novac trazili bi ga, ne bi govorili o tamo nekoj alternativi !

VL
OB
-obrisani-
17:17 25.01.2013.

Europa koja se poziva na pravdu isto zagovara , politicko rijesenje , dakle popustanje, pa zar to nije dozvola da lopovi zadrze plijen ili veci dio istoga ! Ova Pusicka je vec rasprckala 25 milijardi , sad bude i stedisamaa oslobodila od njihovih nada za povrat ustede , akoto ucini narode , ja neznam cemu vise strpljenje , onda za ove prijeki sud organizirati. Znamo da se iz ove pozicije mora van , a to je jedino moguce kroz revoluciju. Nazalost istina je da moraju konacno padati glave u Hrvatskoj politici i biznisu da bi se oni poceli ljudski ponasati!

VL
OB
-obrisani-
18:18 25.01.2013.

Postovani! Ma to je diplomacija koju do Vesne Pusic nismo imali;-))) Lijep pozdrav!

VL
ZA
zagrebHR
18:26 25.01.2013.

Slovenci su stalno u medijskoj ofenzivi, uvjetuju, postavljaju svoje zahtjeve, galame a Vesna Pusić dava salonske izjave za malu djecu, na konkretna pitanja o ulasku u EU, ona govori ući ćemo na vrijeme ako ispunimo sve uvjete, sad kaže povlačima tužbe ako dogovorimo alternativu, to su sve priče za djecu, tako mogu i ja govorit, sutra će bit sunce ako ne bude kiše

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.