Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
očekivanja

Pusić: Nema racionalnog razloga za nesuradnju Hrvatske i Srbije

Vesna Pusić
Žarko Bašić/PIXSELL
14.01.2013.
u 17:18

Susret je važan i zbog političke poruke i zbog priređivanja scene na kojoj se dalje odvijaju radni sastanci na različitim razinama. Hrvatska i Srbija imaju interes surađivati jer su susjedne zemlje, kaže ministrica Pusić

– Susret na vrhu između Hrvatske i Srbije neobično je važan, očekujem jednu pozitivnu poruku i hrvatskoj, i srpskoj, ali i općenito europskoj javnosti. Poruku o tome da je moguće uspješno rješavati regionalne probleme kroz suradnju, a ne kroz konfrontaciju – rekla je ministrica Vesna Pusić o odlasku premijera Zorana Milanovića u Beograd na susret s premijerom Srbije Ivicom Dačićem.   

– Susret je važan i zbog političke poruke i zbog priređivanja scene na kojoj se dalje odvijaju radni sastanci na različitim razinama. Hrvatska i Srbija imaju interes surađivati jer su susjedne zemlje. Imaju interes surađivati i politički i ekonomski. Nema racionalnog opravdanja za nesuradnju – dodala je Pusić. Na pitanje hoće li susret Milanovića i Dačića pomoći da Srbija prihvati pravomoćnu presudu Haaškog suda u predmetu Gotovina i Markač, Pusić je odgovorila: 

– Reakcije u Srbiji bile su žestoke u početku, ali sad smo na drugim temama. Svatko ima pravo postaviti se kako hoće u svome stavu i mišljenju, ali nema drugog mogućeg rješavanja takvih slučajeva nego kroz poštovanje institucija i procedura.

>>Milanović u srijedu putuje u radni posjet Beogradu

 

Komentara 48

MR
mrzimnerad
18:14 14.01.2013.

Bravo Vesna, ja neznam koji je razlog da im ne damo ''otađbinu'' Virovitica-Karlovac-Karlobag ! Nakon svega što su pobili, opljačkali, spalili, prognali,uništili...treba im nagrada! I onda ti je žao kad Vam pišemo da ste nenarodna Vlada!? Bože oprosti, uistinu neznaju šta čine!

MR
mrzimnerad
18:15 14.01.2013.

@morski čovik>Pusićka je sve troje što si napisao-pozdrav

DE
dejure
17:32 14.01.2013.

Zašto se crvenima žuri srljati u bracku družbu regiona ? A katarza od srbiYU je spor proces......koji mora trajati najmanje 300 godina, zbog 500 godina pod turcima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije