Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastavak sukoba

Pupovac: Žao mi je što ovo danas nije Josipović kojeg smo podržali

'21.12.2011., Zagreb - Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeca.  Photo: Anto Magzan/PIXSELL '
Anto Magzan/Pixsell
28.08.2012.
u 08:46

Komentirajući sukob s predsjednikom, Pupovac je kazao da je već prije zapažao da se mijenja Josipovićev odnos prema njemu

Žao mi je što ovo danas nije Josipović kojeg smo podržali i kao kandidata i u kampanji, a za onog Josipovića kojeg smo podržavali prije nepune tri godine, nije mi žao, kazao je Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća, u intervjuu za Novi list. Komentirajući sukob s predsjednikom, Pupovac je kazao da je već prije zapažao da se mijenja Josipovićev odnos prema njemu.

>>'Pupovac Hrvatsku pozicionira kao taoca svojih privatnih problema'

 – To je vidljivo u proteklih pola godine. Predsjednik Josipović počeo je odbijati za nas prije uobičajene oblike suradnje, posebno suradnje sa Srpskim narodnim vijećem, koje mu je zajedno s bivšim predsjednikom Srbije Tadićem početkom godine dodijelilo nagradu "Svetozar Pribićević". Zatražio sam razgovor, za koji predsjednik nije imao vremena, napisao sam mu pismo, na koje mi on do danas nije odgovorio, ali pretpostavljam da za ovakav njegov odnos postoje dva razloga: pisanje tjednika Novosti i promjena vladajuće politike u Srbiji – kazao je Pupovac.

>>Pupovac je za sebe učinio puno, obogatio se na srpskoj tuzi i jadu

– Josipovićev napad na "mene i moje" jedinstven je slučaj u demokratskim zemljama. Konkretan je povod našao u tekstu urednika Novosti Ivice Đikića "Osvetnik s Pantovčaka", optužujući mene da sam stvarni autor tog teksta, a da ga je Đikić samo potpisao.

Dodao je da je Josipović svojim djelovanjem u proteklih mjesec dana stvorio uznemirenost i zabrinutost te nezadovoljstvo unutar srpske zajednice u Hrvatskoj, kao i u regiji. 

>>Cijeli intervju čitajte ovdje

Ključne riječi

Komentara 30

CU
cuma
10:21 28.08.2012.

Kad se sve zbroji i oduzme, svima je jasno da je Predsjednik malo pretjerao,,,prvi puta na ovoj funkciji Ivo Josipović skreće u krivom smjeru, karizma najvećeg intelektualca među političarima i nadasve vrh moralne vertikale u RH, karakteristike su pobjednika u ovoj polemici. Čestitam i žalim istovremeno, glasao sam za Josipovića i gotovo počinjem žaliti zbog toga, bravo za Pupovca, jedino takav i nikakav drugačiji na čelu bilo koje stranke, posebice one koja većinski zastupa interese najveće manjine u RH.

AL
alapača
10:28 28.08.2012.

@cuma nije istina da Pupovčev snss većinski zastupa interese srpske manjine. najmanje 4/5 Srba glasa za građanske stranke, a ne na manjinskoj listi. a u onoj 1/5 glača Pupovac je ostvario prednost privilegiranim odnosom s hdz-om, financiranjem stranke iz proračuna i proračunskim financiranjem prijevoza Pupovčevih glasača sa stalnim prebivalištem u Srbiji.

DO
doktorica
10:15 28.08.2012.

dok je bilo novca dotle je i ljubav trajala...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije