Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ured predsjednika:

'Pupovac Hrvatsku pozicionira kao taoca svojih privatnih problema'

ivo josipović
Anto Magzan/PIXSELL
24.08.2012.
u 13:54

Josipović: Pupovac sebe stavlja iznad načela demokratskog funkcioniranja društva i slobode tiska

Povodom dijela razgovora predsjednika Srpskog narodnog vijeća i zastupnika u Hrvatskom saboru Milorada Pupovca u srpskom listu Danas, prenesenog u više hrvatskih medija, oglasili su se iz Ureda predsjednika i ističu da Pupovac navodi više neprihvatljivih stavova.

>>Pupovac je za sebe učinio puno, obogatio se na srpskoj tuzi i jadu

"Najvažnije, g. Pupovac naveo je da nastavak kritike njegove politike i propitivanje njegova poslovanja predstavljaju razlog za tvrdnju da Hrvatska možda ne ispunjava obveze iz monitoringa o pristupanja EU. Time g. Pupovac sebe stavlja iznad načela demokratskog funkcioniranja društva i slobode tiska, a Hrvatsku pozicionira kao taoca svojih privatnih problema. Očito, g. Pupovac zbog kritika s kojima je suočen namjerava „tužiti“ Hrvatsku Europskoj uniji. Time želi svoju poziciju izjednačiti s položajem manjina u Hrvatskoj, zaboravljajući da su najoštrije kritike njegova rada došle upravo iz redova srpske manjine. Zaprepašćujuće je da je g. Pupovac zbog svojih interesa spreman ugroziti europsku budućnost Hrvatske", poručuju iz Ureda predsjednika Ive Josipovića.

>>Đikić odgovara: Josipović samo želi ugasiti list koji mu smeta

Dodaju i kako je teza o skretanju predsjednika Republike "udesno“ legitimna ali promašena. Ne samo zato što dolazi od političkog lidera koji je u dva mandata bio koalicijski partner u desnim vladama nego i zbog promašenog argumenta vezanog za nazočnost predsjednika na obilježavanjima tragičnih događaja iz prošlosti.

"Podsjećamo, predsjednik Josipović je, uz bivšeg predsjednika Mesića, jedan od visokih dužnosnika koji su najčešće nazočili odavanju počasti žrtvama iz Drugog svjetskog rata, a prvi je koji je, i ne jednom, odao počast srpskim žrtvama iz Domovinskog rata", zaključuju iz Ureda predsjednika.

Komentara 93

TE
trinidad e tobago
18:57 24.08.2012.

Ujko smorio si ! Ima jos dosta do izbora.

TO
Toni50
19:01 24.08.2012.

Muzikantor u borbi sa profesorom filozofije ... Neče da slavi oluju a Srbin !

GO
golo
18:44 24.08.2012.

josipovicu ne podrzavam tvoju politiku, nu ipak neznam zasto je uopce potrebno razgovarati sa tim pupovcem, pusti ga neka melje sam za sebe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije