Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zabrinut akcijom

Pupovac: Podržavamo policiju, ali ne kada proizvodi strah

Milorad Pupovac
Patrik Macek/PIXSELL
12.07.2013.
u 14:29

– Nije riječ o selu koje na bilo koji način pokazuje da raspolaže s bilo kojom vrstom oružja ili da je spremno na otpor, da bi se na takav način ulazilo i na takav način privodilo ljude – rekao je Pupovac

Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izrazio je nezadovoljstvo i zabrinutost načinom na koji su u Trpinji privedeni osumnjičenici za ratni zločin iz 1991.

– Podržavamo rad DORH-a i policije, ali brine nas ovakav način privođenja – rekao je Pupovac i dodao kako stranka ne podržava proizvodnju straha, uznemirenosti i manifestacije sile.

Naveo je kako je prvo došla jedna garnitura policijskih vozila s civilnim oznakama, zatim još jedna s policijskim džipovima i "teškim formacijama" te nakon toga medicinska vozila. To je učinjeno, po Pupovčevu mišljenju, kao da je policija išla u neku strašnu akciju u kojoj će naići na otpor, a zapravo je bila riječ o upadanju u kuće ljudima čija su djeca još spavala ili ljudi koji su otišli na njive pa ih se skidalo s traktora ili onih koji su otišli u šumu da bi sa susjedima radili na sječi drveta.

– Ta vrsta zastrašivanja, stvaranja straha i uznemirenosti apsolutno je nepotrebna prema ljudima koji su ostali tu živjeti, dostupni su više od 15,16 godina i nije bilo nikakve potrebe za tu vrstu manifestacije sile, stvaranja straha i uznemirenosti – ustvrdio je Pupovac.

Poručio je da je policija došla kao da ulazi u ratnu zonu ili kriminalnu jezgru, a da je bila riječ o ljudima koji ni na koji način nisu pokazivali da imaju oružje te je zaključio da se svaki od uhićenih mogao privesti na drukčiji način.

Kako je neslužbeno doznao Večernji list, desetak jučer uhićenih osoba navodno se sumnjiči za ubojstvo 14 civila.

>>Srpske izbjegličke udruge: Hrvatska opet pokazala pravo lice

>>Strijeljali su i u rupu bacili 14 ljudi. Tijela im još nisu nađena

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije