Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEREDI NA KOSOVU

Puhovski: Povratak Kosova u Srbiju više nikada nije moguć

\'15.12.1946 Zagreb - Zarko Puhovski osnivac HHO-a. 09.02.2007 Zarko Puhovski Photo Zeljko Lukunic/24sata\'
Željko Lukunić/PIXSELL
18.09.2011.
u 11:13

Rješavanje kosovskog problema otežava i činjenica da članice EU nisu priznale Kosovo, a to traže od Beograda, smatra Puhovski

Nema rješenja dok se ne shvati koje rešenje više nikad neće biti moguće, a to je povratak Kosova u Srbiju i to treba jasno reći. Stalno se pregovara pod pritiskom radikalno nacionalističkog shvaćanja Kosova kao albanske države s jedne strane, i s druge strane pod pritiskom srpske politike o ne pristajanju na neovisno Kosovo - ocijenio je uzroke kosovske krize u razgovoru za beogradski Blic Žarko Puhovski.

- U tom odnosu ne može doći do većih pomaka, već samo do sitnih, koji iako vrlo važni, zapravo samo odlažu rješavanje problema. Na svakom sljedećem koraku, međutim, ti problemi postaju kompliciraniji. Treba donijeti neku stratešku odluku, a prije izbora, naravno, to se ne može očekivati - pojasnio je Puhovski i podsjeća na "paradokse koji otežavaju  rješavanje kosovskog problema, počevši od toga da Bruxelles očekuje da Beograd učini ono što nisu učinile ni sve članice EU - priznati Kosovo, pa do toga da se Boris Tadić bori za interese stanovništva koje će sutra glasati protiv njega".

>> Berlin na Kosovu: Srbi u K. Mitrovici podigli zid visok tri metra 

Komentara 66

UK
Ugo Kajvez
13:38 18.09.2011.

18.09.2011. u 13:25h Ratnik-Svjetla . Kakva je bila koja država u prošlosti nema veze sa pravnim normama postavljene u UN nakon drugog svijetskog rata ........ Međutim pogledaj si gdje je bila raška republika u srednjem vijeku .....

OB
-obrisani-
14:00 18.09.2011.

@Bartolino hahaha....duhovita, mora se priznati, samo ne zaboravi u tlikom odusevljenju da je Kosovo, sto se ono kaze, bure baruta i prva promjena odnosa snaga i interesnih sfera u svijetu neminovno ce za posljedicu imati vrlo teske posljedice po same Albance, ali i po one koji su ih podrzavali i poticali na secesiju. :( nema toga naroda u okruzenju koji Albance ne dozivljava kao prijetnju i koji prema njima ne osjeca, ako vec ne gadjenje, a onda barem nelagodu, pa bili to Makedonci, Crnogorci, Bugari, Grci, ili Srbi, a jedini razlog tome sto se trenutno Srbija od svih pogodjenih najodlucnije suprotstavlja planu stvaranja Velike Albanije je cinjenica du su Srbi i najvise osteceni ostvarenjem tog Albanskog cilja. jednaka opasnost samo u nesto manjem opsegu (teritorijalno) prijeti i Crnoj Gori, a posebno Makedoniji gdje Albanci danas vec cine preko 25 % stanovnistva, a u bliskoj buducnosti bi zahvaljujuci natalitetu mogli postati i vecina, ili barem vrlo agresivna i brojna manjina.

OB
-obrisani-
13:43 18.09.2011.

NEREDI NA KOSOVU Puhovski: Povratak Kosova u Srbiju više nikada nije moguć --------------------- do sada sam mislio da je Puhovski pametniji. :( ocito da to nije tako jer pametan covjek bi trebao znati da nista nije vjecno, a pogotovi nije vjecna ova novostvorena drzava Kosovo pa da bi se mogli donositi ovakovi konacni zakljucci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije