Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prelog

Prvi pravi posao nakon diplome – direktor javnog poduzeća

Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
07.04.2014.
u 09:06

Na natječaj za direktora na kojem se tražila samo godina radnog iskustva stigle su tek tri zamolbe, a izabran je mladi diplomirani politolog Neven Hercigonja

– Turisti prolaze autocestom pokraj nas prema moru, a mi u Prelogu od toga nemamo nikakve koristi. Pokušat ćemo ih nakratko zaustaviti, ali i vratiti naše domaće ljude na rijeku Dravu – kaže Neven Hercigonja, direktor novoosnovane tvrtke Marina Prelog d.o.o. Stopostotni joj je vlasnik Grad Prelog, koji je za direktora nakon provedenog javnog natječaja postavio 28-godišnjeg diplomiranog politologa iz Preloga kojemu je to zapravo prvi pravi posao!

Iako je na burzi na desetke diplomiranih ekonomista, na natječaj objavljen potkraj siječnja u lokalnim međimurskim tjednicima stigle su samo tri zamolbe. Od kandidata se, uz opće uvjete Zakona o trgovačkim društvima, tražila visoka ili viša stručna sprema, jedna godina radnog iskustva, stručne, radne i organizacijske sposobnosti te program rada tvrtke za pet godina mandata. Jedna je zamolba, kaže gradonačelnik Ljubomir Kolarek (HDZ), odbačena jer je kandidat imao srednju stručnu spremu, a drugi već radi, pa je ocijenjeno da mu posao ne treba. Izabran je Hercigonja, koji je prije toga kratko vrijeme bio v.d. uprave Marine Prelog, tvrtke sa 20.000 kuna temeljnog kapitala, osnovane u studenom prošle godine, nakon što je uprava HEP-a Gradu na 20 godina ustupila oko 26.000 četvornih metara uz rijeku Dravu i jezero hidroelektrane Dubrava, kako bi se na tom području razvijao turizam. Grad je, uz lučicu za mala plovila i obalu, preuzeo i kafić.

– Uhodao sam se i pohvatao konce. Objekt je bio u lošem stanju i trebalo ga je urediti, od dozvola kojih nije bilo do instalacija. Uskoro dolaze stolovi i stolci – objašnjava Hercigonja. Ima planove i oko uređenja prostora za odmor i rekreaciju, svojevrsnog divljeg kampa pokraj kafića te kupališta. Na pitanje je li najmlađi direktor neke javne tvrtke u Hrvatskoj, uz osmijeh kaže da ne zna. – Prihvatio sam izazov. Osim mene, u tvrtki su zaposlene i dvije konobarice. Trebat će nas još, zeznulo nas je ono stopiranje mjera zapošljavanja preko javnih radova, pa ćemo pokušati do radnika i preko student-servisa – napominje Hercigonja, koji je godinu dana stažirao u Međimurskoj županiji, u Upravnom odjelu za EU integracije, a pomagao je i u Muzeju Međimurja. To je vrijeme iskoristio za polaganje državnog ispita. Diplomirao je 2009. Radio je povremeno na honorarnim poslovima, no stalni nije uspijevao naći. Aktivan je i u politici. Nedavno je izabran za člana Nadzornog odbora Mladeži HDZ-a Grada Preloga.

>> Mladi HDZ-ovac Budimir novi kutjevački gradonačelnik

Komentara 16

AC
acer7
10:10 07.04.2014.

", a drugi već radi, pa je ocijenjeno da mu posao ne treba." ovaj to ozbiljno???

ST
stokasitnazuba
10:14 07.04.2014.

Kaže tekst: "Nedavno je izabran za člana Nadzornog odbora Mladeži HDZ-a Grada Preloga." Možda ovaj (kao, slučajno zadnji i "nebitni" podatak) govori više no svi ostali zašto je baš on dobio ovaj posao... ;-)

CV
CENZURIRANO_VL
09:42 07.04.2014.

Kaže tekst; "jedna je zamolba odbačena jer je kandidat imao srednju stručnu spremu, a drugi već radi, pa je ocijenjeno da mu posao ne treba." Možda se upravo zbog te činjenice ostali nisu ni javili, a možda nisu ni znalinali da postoji oglas jer je bio sakriven negdje u narodnim novinama :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije