Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sukob na internetu

Prpić: Ivica Kirin me na internetu oklevetao pod nadimkom "jin1"

prpić
Foto: Marija Lovrenc/VLM
1/3
28.06.2011.
u 13:52

Na zahtjev šefa Hrvatske stranke pravne države, otkriveno računalo s kojeg su došle optužbe da na vlastitom računu ima novac koji mu ne pripada.

Ni tri mjeseca otkako je virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić (HDZ) završio na Općinskom sudu zbog tužbe za klevetu zbog komentara koje je ispod tekstova na lokalnom portalu virovitica.net potpisivao s ROKS, slična sudbina mogla bi pogoditi i njegova kolegu, virovitičkog gradonačelnika i bivšeg ministra Ivicu Kirina.

On se pod nadimkom jin1 na istom portalu također obrušavao na političke rivale, pokazala je istraga koju je pokrenuo mr. Siniša Prpić, predsjednik Hrvatske stranke pravne države. Njega je jin1 u ožujku oklevetao u komentaru “objasni, Prpiću, odakle ti 600.000 kn na računu i tvojim pajdašima lova u štednoj, onda tu prozivaj druge!”, što Prpić smatra povredom svojeg ugleda i časti. Uz pomoć Općinskog suda, u svibnju je odlučio potražiti počinitelja kako bi ga tužio.

– Spomenuti iznos lažan je i preuveličan, riječ je o 241.000 kn koje sam izgubio u propaloj zadruzi. Stavljen sam u kontekst lopova, zajedno s četvrtinom stanovnika Virovitice koji su ostali bez ušteđevina – rekao je Prpić.

Sumnja u istragu

Istraga je pokazala da je korisnik IP adrese i računala s kojeg su pisani sporni komentari pod nadimkom jin1 – Ivica Kirin. Sam tijek istrage Prpića je naveo da jučer prozove policiju da je pokušala zataškati tu osobu. Naime, na sudski zahtjev, zagrebački MUP je 3. lipnja virovitičko-podravskoj policiji dostavio podatke o IP adresi i pripadajućem korisničkom imenu ikiri15 s računala s kojega su pisani komentari. Četiri dana kasnije, virovitička policija Općinskom sudu dostavlja dopis da ni nakon obavljenih provjera nije uspjela otkriti identitet osobe koja se nalazi iza pseudonima jin1. Prpić tada sudu dostavlja dopunski zahtjev na osnovi kojeg se u kratkom roku HT očituje da je riječ o IP adresi računala vlasnika Ivice Kirina.

– Virovitička policija nije odradila posao kako treba. Nisu mogli naći korisnika iako su imali i IP i korisničko ime – kazao je Prpić.

Istaknuo je da ga je iznenadilo tko stoji iza spornog komentara. Kirina neće tužiti ako mu se u srijedu na sjednici Gradskog vijeća javno ispriča, najavio je Prpić, napomenuvši da ga ne zanima novac, nego moralna zadovoljština.

Kirin nedostupan

Policija je izvijestila da je posao obavila po pravilima. Do komentara Ivice Kirina jučer nismo uspjeli doći – do zaključenja izdanja nije bio dostupan za novinare.

Komentara 11

BC
BCA
20:17 28.06.2011.

Što jubitou zna koristiti internet?

OB
-obrisani-
16:02 28.06.2011.

Vjerojatno je previše za očekivati da Kiro zna koristiti proxy servere. Vjerojatno nije ni čuo za to. E Kiro, Kiro, nemreš klevetati ljude, bez da sakriješ IP adresu.

N7
No.77
20:32 28.06.2011.

Odakle je ovaj ispao?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije