Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u Sesvetskoj Selnici

Provalio u kuću, u prizemlju ga dočekala neočekivana situacija: 'Rekao je da želi ući i nešto pogledati'

Ilustracija
Foto: Getty Images
1/2
31.10.2023.
u 11:34

Lopov je prvo pokušao ući u prizemni stan, no starica ga je potjerala te se popeo na kat kuće gdje je iz novčanika, koji je ležao na kuhinjskom stolu, ukrao 305 eura

Mlađi muškarac u ponedjeljak ujutro nasilu je pokušao ući u prizemlje kuće u Sesvetskoj Selnici. Prvo je pokušao ući u prizemni stan. "U prizemlju živi moja baka koja ima 90 godina. U tom trenutku spavala sam na katu, a moja je mama bila u pekarnici. Kada se vratila, baki je odnijela kruh, a ona joj je ispričala da joj je netko pokušao ući u stan. Bio je to mlađi muškarac, skrivao se iza šilterice, pa ga nije dobro vidjela", ispričala je Vesna Hodak za Dnevnik.hr.

"Rekao joj je da želi ući u stan i nešto pogledati, ali ona je bila pribrana i uspjela ga je otjerati, izgurati van. Baka je pokretna, koristi jednu štaku, i unatoč tome bila je hrabra i uspjela ga odvratiti", objasnila je Vesna. Njezina se majka nakon kraćeg razgovora s bakom popela na kat gdje je zatekla provalnika kako bježi kroz prozor. "Ja sam spavala i nisam apsolutno ništa čula. Probudila me tek mamina vriska, ali on je već uspio pobjeći. Ni susjedi nisu shvatili što se događa pa nitko nije primijetio da iz naše kuće bježi provalnik. U suprotnom bi ga netko možda zapamtio ili bar pokušao zaustaviti", rekla je Vesna.

VEZANI ČLANCI:

Lopov je iz novčanika, koji je ležao na kuhinjskom stolu, uspio ukrasti 305 eura. "Kasnije smo vidjele da je ispremetao i nekoliko ladica. Ništa drugo nije uzeo, vjerojatno jer nije stigao", izjavila je Vesna. Kad su se pribrale, pozvale su policiju koja je došla sat vremena nakon poziva i obavila očevid. "U kući su bili do 14 sati poslijepodne, pa se nadam da su bili temeljiti. Nisu nam ništa posebno rekli, osim da će nas u nekom trenutku vjerojatno pozvati na prepoznavanje. Provalnik mojoj majci nije otprije poznat.

Prilično smo se uplašile. Moji roditelji ovdje žive više od 50 godina, ja sam ovdje rođena i odrasla, ali nikad dosad nismo imali provalu", rekla je Vesna koja je zajedno s bakom i majkom u šoku i uplašena. "Noćas nismo mogle spavati, uzele smo tablete za smirenje. Baka je i dalje u prizemlju, jako se boji. Ne možemo je dovesti gore, ali je češće obilazimo i zovemo. Mi se na katu osjećamo sigurnije", objasnila je Vesna. S majkom je na blagdan Svih svetih planirala obići očev grob, no sada se boje ostaviti baku samu. "Donedavno smo imale psa, ali je uginuo. Nakon ovoga sigurno ćemo ga nabaviti", zaključila je.

VIDEO Za vrijeme godišnjih odmora provale su puno češće, zaštitite svoj dom uz ove savjete

Ključne riječi

Komentara 11

TR
trabant7
12:10 31.10.2023.

Za ovakve samo zbrojovka.

DZ
Dzasmin
15:15 31.10.2023.

Cestitke Bozinovicevoj policiji, "samo" 1 sat im je trebalo da dodju, ali kad bakica prodaje sir na trznici, tad stizu za 15 min da uhvate okorjelu zlocinku!

M3
Miške 3
05:45 01.11.2023.

U Teksasu imaš pravo ubiti provalnika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije