Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oštetili proračun?

Protiv Cammea dignuta optužnica za utaju poreza

\'01.03.2010,Osijek,Hrvatska - Privatna tvrtka Taxi Cammeo iz Rijeke obavila razgovor sa kandidatima za radno mjesto taxiste povodom njihova taxi sluzbe u Osijeku,Kosta Minovski vlasnik tvrtke Photo:
Marko Mrkonjić/PIXSELL
28.10.2010.
u 23:09

U knjigama izlaznih računa nije evidentirana vrijednost obavljenih usluga taksi prijevoza po izlaznim računima koji bi trebali biti izdani za svaku obavljenu uslugu, već je promet evidentiran u ukupnom mjesečnom iznosu

Protiv taksi prijevoznika "Cammeo" i članice njegove uprave Lile Minovski, inače supruge Koste Minovskog, vlasnika "Cammea", Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci u svibnju 2010. podignulo je optužnicu zbog zloporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i povrede obveze vođenja poslovnih knjiga od 2006. do 2008. godine. Utvrđeno je da su državni proračun oštetili za 568.309,77 kuna.

Inspekcijski nadzor Ministarstva financija i Porezne uprave pokazao je da je članica uprave Lile Minevski odgovorna za evidentiranje poslovanja i vođenje knjigovodstvene dokumentacije kao i podnošenje prijave poreza i drugih davanja prema proračunima i fondovima. Istraga, koja je dovela i do podizanja optužnice, pokrenuta je i zbog vođenja nevjerodostojne knjigovodstvene dokumentacije.

Naime, u knjigama izlaznih računa nije evidentirana vrijednost obavljenih usluga taksi prijevoza po izlaznim računima koji bi trebali biti izdani za svaku obavljenu uslugu, već je promet evidentiran u ukupnom mjesečnom iznosu, čime se realna dobit umanjivala. Takvim nepravilnim evidentiranjem L. Minovski je, tvrdi tužiteljstvo, umanjila prikaz realne dobiti u knjigovodstvenoj dokumentaciji, a potom ih unijela u godišnje, periodične prijave PDV-a.

Ključne riječi

Komentara 4

SM
smjeskoh
01:04 29.10.2010.

Zanima me kako izgledaju porezne prijave zagrebačkih taksista.

Avatar Bull
Bull
12:32 29.10.2010.

ne izgledaju

BA
Bandit
18:17 30.10.2010.

Jer ih niti nemaju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije