Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJED ORAHOVICA

Prosvjednici KIO Keramike prozivaju za ucjenu

kio
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
1/3
13.11.2011.
u 10:41

Županijski političari od nas bježe kao od vraga, a jedinu potporu dobili smo od HDSSB-a i Hrvatskih laburista, kaže Ivan Mužar

ORAHOVICA - Šesnaesti je dana kako otpušteni i obespravljeni radnici KIO Keramike u Orahovici prosvjeduju ispod 'Vladinog šatora' i traže isplatu svojih otpremnina, a na njihove očajničke zahtjeve i vapaje nitko iz nadležnih državnih institucija ne pronalazi rješenja. Na današnjoj tiskovnoj konferenciji u Orahovici predstavnici prosvjednika oštro su prozvali Ministarstvo rada i poduzetništva za manipulaciju i ucjene, a HBOR za pogodovanje u kupovini KIO Keramike u stečaju novom vlasniku tvrtki Keramika Modus.

 - Policiji smo podnijeli prijavu da novi vlasnik, mimo zakonskih propisa, demontira proizvodnu liniju, a umjesto policiskog očevida pod šator nam je došao policijski inspektor, naš bivši radnik, čija je supruga tajnica stečajnog upravitelja u KIO Keramici, koji nas je uvjeravao da se ništa ne događa.  Prilikom razgovora o zadržavanju radnih mjesta državni tajnik Jozo Sarač o tome nije htio ni razgovarati. Šesnaest dana nitko naš problem ne želi riješiti, županijski političari bježe od nas kao od vraga, a jedinu političku potporu pružili su nam HDSSB i Hrvatski laburisti Dragutina Lesara, izjavio je Ivan Mužar, predsjednik Udruge vjerovnika i otpuštenih radnika KIO Keramike.  Prosvjednici nastavljaju s prosvjedom, traže da se u roku od pet dana održi sastanak s najvećim vjerovnicima, stečajnim upraviteljem i predstavnicima države i radnika, da se radnicima isplate otpremnine i u tvornici pod novim vlasništvom osigura najmanje 250 radnih mjesta. Ne bude li to izvršeno prosvjednici najavljuju blokadu državne ceste i željezničke pruge.

Ključne riječi
Kio

Komentara 41

KO
kopriva753
13:13 13.11.2011.

Pričao sam s jednim likom koji radi u Modusu, kaže da sređuju strojeve za proizvodnju, kakva demontaža i odvoženje, gluposti! Nije mi jasno kako ovi iz udruge stalno pljuju po njima umjesto da se bore za svoje novce i puste ljude neka rade.

Avatar Rafael B
Rafael B
15:04 13.11.2011.

Di su sada Mesić i Kotromanović, dokazani lopovi u ovome slučaju?

ZE
.zeitgeist.
11:18 13.11.2011.

Možda da ste bili malo odgovorniji na izborima, pa da niste glasali za HDZ ili HSS, možda bi sad i živjeli od svog rada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije