Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napadi na ambasade

Prosvjedi zbog filma: U Pakistanu dosad poginule dvije osobe

Pakistan, prosvjedi
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
20.09.2012.
u 15:10

Pakistanci su u Islamabadu pokušali ući u američku ambasadu. Policija ih je tjerala suzavcima i palicama

Stotine Pakistanaca prosvjeduje u Islamabadu zbog antiislamskog filma "Nevinost muslimana", a tamošnja vlada petak je proglasila državnim praznikom u čast proroku Muhamedu. Osim u Pakistanu, manji prosvjedi zabilježeni su i u Indoneziji, Iranu i Afganistanu.

U Pakistanu je masa od tisuću ljudi pokušala ući u zgradu američke ambasade, a interventna policija morala je pomoću suzavca i palica tjerati prosvjednike, javlja Fox News. Ispred veleposlanstva palili su američku zastavu, a još veći prosvjedi očekuju se u petak, na novi državni praznik.

Glasnogovornik pakistanskih talibana pozdravio je tu odluku vlade, ali smatra kako bi iz svoje države trebali protjerati sve američke diplomate. U prosvjedima u Pakistanu ukupno je poginulo dvoje ljudi, a u sedam država u kojima su izbili neredi ukupno je stradalo najmanje 30 osoba.

>> Prosvjedi tresu arapski svijet, pet osoba poginulo

Komentara 1

RA
rasimcanaj
17:17 20.09.2012.

Kao sto Jesse Ventura rece neki dan; " Nista vaznijeg ne dogodi se u svijetu a da nije isplanirano ."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije