Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gadafijeva vladavina

Pronađena masovna grobnica žrtava masakra u Abu Salimu

Snage nacionalnog prijelaznog vijeća ušle u Sirt (1)
REUTERS/PIXSELL
26.09.2011.
u 08:05

Libijska revolucija počela je prosvjedima za oslobođenje istaknutog odvjetnika koji je zastupao obitelji "nestalih" političkih zatvorenika

Kost omotana užetom i komadi lubanje razasuti po pustinji sumoran su podsjetnik na masakr iz 1996. godine kada je u Libiji po naredbi Moamara al-Gadafija ubijeno više od 1200 političkih zatvorenika.

Libijski dužnosnici objavili su da je pronađena masovna grobnica za koju vjeruju da sadrži ostatke žrtava ubijenih izvan bijelih zidina tripolskog zatvora Abu Salim, javlja Guardian, u kojemu je Gadafi zatvarao i mučio svoje protivnike. Iskapanja još nisu počela, ali u površinskom sloju tla već su pronađeni dijelovi kostiju i komadi odjeće.

Otkriće ove masovne grobnice moglo bi iznjedriti najviše dokaza protiv Gadafijeve brutalne 42-godišnje vladavine i konačno obiteljima žrtava razjasniti što se dogodilo njihovim najbližima nakon niza godina suprotstavljanja režimu. Grobnica također ima i veliku simboliku za samu libijsku revoluciju koja je sredinom veljače počela u Benghaziju prosvjedima za oslobođenje istaknutog odvjetnika koji je zastupao obitelji "nestalih" političkih zatvorenika.

– Otkrili smo istinu koju je libijski narod čekao mnogo godina, istinu o masakru u Abu Salimu – objavio je vojni glasnogovornik Khalid al-Sherif.

Komentara 553

OB
-obrisani-
02:16 27.09.2011.

http://www.youtube.com/watch?v=gEUBKBuHZ4c ožeži !

OB
-obrisani-
23:14 26.09.2011.

baš ti hvala, ali si ipak nađi nekog bliskoga, pa ga vodaj ko mečku

OB
-obrisani-
02:16 27.09.2011.

ovako nesto http://www.youtube.com/watch?v=KP8O8Lgjkiw&feature=related

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije