Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Detalji smaknuća

Progovorio ubojica Osame bin Ladena: Vojska me napustila

Osama bin Laden
BigPictures/PIXSELL
12.02.2013.
u 09:10

– Bio je mrtav. Nije se micao. Jezik mu je bio vani. Gledao sam kako posljednji put udiše – opisao je umirovljeni američki specijalac koji je navodno ubio Osamu bin Ladena.

Umirovljeni američki specijalac, koji tvrdi da je ubio Osamu bin Ladena, požalio se da ga je američka vojska napustila i ostavila ga bez zdravstvene zaštite i financijske pomoći kada je odlučio napustiti vojsku i nastaviti s civilnim životom, piše Guardian.

Umirovljeni pripadnik specijalne mornaričke postrojbe Seal (tuljani) tvrdi da je ubio dugo vremena najtraženijeg svjetskog zločinca ispalivši mu tri metka u čelo. Bivši "komandos" bio je član odreda od 23 "tuljana" koji su 2. ožujka 2011. godine upali u skrovište vođe Al Qaide i ubili ga u kući u pakistanskom gradu Abbottabadu.

"Moja obitelj bila bi zbrinuta da su me ubili u sljedećoj misiji"

U članku Esquirea "Ubojica", kako su ga anonimno nazvali, kazao je da je nakon napada u Abbottabadu osjetio da treba otići u prijevremenu mirovinu tri godine prije nego što je napunio 20 godina službe. Rekao je da je nakon toga vojska ukinula zdravstvenu zaštitu njemu i njegovoj obitelji. – Izašao si iz službe, osiguranje je isteklo – ispričao je što je doživio od američke vojske.

– Moja obitelj bila bi zbrinuta da su me ubili u sljedećoj misiji – kazao je "Ubojica" te dodao kako nije dobio ništa zato što je otišao u mirovinu. – Tužno je to reći, ali bolje da su me ubili – kazao je navodni ubojica Osame bin Ladena.

Detaljno opisao ubojstvo Osame Bin Ladena

Žali se i da SAD njemu i obitelji nije ponudio nikakvu pravu zaštitu nakon ubojstva prvog čovjeka Al Qaide. Kazao je da je najbolje što su mu ponudili mogućnost da uđe u program zaštite svjedoka sličan onome što ga imaju "cinkeri iz mafije". Dobio bi dobio novi identitet i "prevozio pivo u Milwaukeeju". Očekivao je da će vojska barem osigurati sigurnost njemu i obitelji u domu u kojem žive.

Opisao je i trenutak kada je ubio Bin Ladena. – Pogodio sam ga dva puta u čelo. Bum! Bum! Drugi puta kada je padao. Srušio se na pod ispred svog kreveta i još jednom sam ga pogodio. Bum! U isto mjesto... Bio je mrtav. Nije se pomicao. Jezik mu je bio vani. Gledao sam kako posljednji put udiše – opisao je "Ubojica".

>>Zet Bin Ladena prebivalište je imao u Vrtlarskoj 2 u Zagrebu

>>U lovu na nekog novog Bin Ladena moći će sudjelovati i žene

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar billybull
billybull
06:08 13.02.2013.

yututu, covjek nije marinac, nego mornar...a tzv novinaru, esqirer je najzutija stampa, koji svakodnevno objavljuje kako je beyonce trudna s kenny rogersom i slicno...nadalje SEAL ne znaci tuljan, seal je skracenica od sea-air-land, i to je elitna postrojba us navy...samo tuljan bi isao skracenicu prevoditi...nadalje, laz je da ga je navy napustila, raskinuo je ugovor, no sa 17 godina staza ima mirovinu od nekih $2000 tjedno, sto je vise nego dovoljno za pristojan zivot..pripadniku .bilo kojeg dijela americke vojske(army, navy, marine i air force) prestankom rada automatski prestaju sve povlastice kao sto su zdravstveno i sl (bas kao i bilo kojem radniku u bilo kojoj firmi) ali odmah stjece pravo i dobiva mirovinu...imao on 25, 45 ili 65 godina....i gle, srbin s marsa opet ima nesto za reci...da aliena uopce ni ne komentiram...

B0
bob_07
11:00 12.02.2013.

Ovo je sve namješteno, ne mogu vjerovati da na svijetu postoji toliko glupih ljudi da povjeruju u ovako nešto. Skrivati se u vili usred pakistana i da nitko ne zna tko je unutra- 10 godina? Mislim stvarno, svi u pakistanu tvrde da to nije bio Osama, da je on umro još 2006 prirodnom smrću. A obami je to trebalo za nadolazeće predsjedničke izbore, da se ima s čime pohvaliti. Čak ni tu namještenu scenu kao u filmovima nisu odradili kako treba, srušio im se helić.

OB
-obrisani-
17:47 12.02.2013.

Ubiti ne naoruzanog covjeka je teski kriminal i tebi bi trebalo suditi za ubojstvo......No vidim da ti svemoguci vec sudi......a tek ono sto dolazi kad jednom za uvijek zatvoris oci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije