Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prim. dr. Hrvoje Minigo
Povratak na članak

Na odlazak iz Hrvatske sprema se 600 liječnika

Medijacija: 
U slučaju liječničke pogreške Zakonom o liječništvu Minigo predlaže mirenje

Komentari 58

Avatar R2D2
R2D2
09:15 21.07.2014.

A što na ovo ima za reći "lepi zoki"? Doduše, on se prvenstveno brine o "regionu" i svi se trebamo ustrčati da srbi i bosanci uđu u EU. Inače, vjerujem da je on zadovoljan jer cilj mu je upropastiti zdravstvo i školstvo i u tome odlično uspjevaju.

VL
MA
malimiš00
09:26 21.07.2014.

draga Vlado, što imate reći na ovo?? Eto, uništavate nas iz dana u dan, ljudi nam odlaze iz Hrvatske jer ne vide svoju budućnost u zemlji koja propada, a za sve ste upravo Vi krivi!!!!

VL
Avatar bosanac1951
bosanac1951
09:25 21.07.2014.

Sramota na što nam je država srozala zdravstvo....600 liječnika ????? I šta sada...hoće li nam dolaziti neprovjereni doktori iz regije ??? Bez brige biti će i toga, jer mladi doktori još ne stasaju...Jao si ga nama....Kolika li će tek onda biti lista čekanja ???

VL
DU
duda9
10:46 21.07.2014.

Dragi moji liječnici! U koliko mislite da vani cvatu ruže grdo ste se prevarili? Radi se po potrebi 24 sata nema kavica i pušenja kao u Hrvatskoj o ljubaznosti i kvaliteta da i ne govorim tamo je red i disciplina.I još mnogo toga sa čime vi niste upoznati mislim da će mnogi odustati kada vide tempo rada a o ostalom da i ne govorim.Sretno vam bilo!

VL
Avatar Getrib
Getrib
09:54 21.07.2014.

Očekivano je da u kapitalističkim odnosima sve manje mjesta ima uzajamnost i solidarnost u zdravstvenom osiguranju i liječenju, koje obzirom na stanje u državi ne može pokriti ni najosnovnije potrebe sustava. Liječenje polako postaje privilegija onih koji ga mogu platiti.

VL
DU
Deleted user
09:26 21.07.2014.

Gospodin Minigo možda i nije član ni jedne stranke ali je uvijek bio u službi onih na vlasti. Za liječničku struku komora nije napravila apsolutno ništa, ni unutar ceha a pogotovo prema van. Sve što on pokušava je nekim osobnim vezama i sastančićima s ljudima u ministarstvu i HZZO-u riješiti poneki problem ponekad to možda i uspjeva, ali to ne postavlja sustav koji funkcionira, naprotiv to šteti sustavu. Iskrene ne vjerujem da je napisao pismo Milanoviću i tražio od njega ispriku; Ako je pismo i pisao bilo je to da se ispriča zbog neposluha liječnika.

VL
AS
assssssstttii
09:46 21.07.2014.

Cjelokupno školovanje im treba naplatiti pa neka idu gdje god žele. Takvo školovanje bez obveza ne postoji u svijetu. Porezni obveznici im plate školovanje i onda gospoda kupe kartu za Kanadu ili Njemačku i mi i dalje nastavljamo plaćati školovanje i budućim liječnicima koji će također emigrirati. Interesantan način štednje državnog proračuna!?

VL
OR
orihenius
10:41 21.07.2014.

Joj neka idu doktori u EU - široko im polje. Neka tamo uspiju naplatiti "pripravnosti" i razne beneficije koje ime je HDZ dao. (Pripravnost - doktor kod kuće, ali je pripravan za hitan slučaj u domu zdravlja ili bolnici. Trik je u tome da neki doktori, poput dr. Babića koji je pulmolog, nemaju hitne slučajeve, ali si ipak naplaćuju te pripravnosti. Tako dr. Babić svoju mjesečnu plaću podeblja na 35 000 kuna). I neka hrvatski doktori u EU probaju izabrati ratnog profitera za predsjednika sindikata kao što su izabrali u Hrvatskoj. Drugo, problem odlijevanja liječnika su imale i ostale istočnoeuropske zemlje kad su ušle u EU. Primjerice, poljskih je liječnika otišlo 15 posto (hrvatskih je svega 2 posto), ali više od polovice istočnoeuropskih liječnika se vratilo kući nakon godinu dana u EU. Treće, Sindikat liječnika je zabranio uvoz doktora izvan Hrvatkse kako bi ucjenjivali Vladu. Da nema te zabrane, Hrvatska bi lako mogla uvoziti doktore iz Srbije, Bih, Bugarske.... koji bi u Hrvatskoj imali duplo veću plaću nego što ju imaju u matičnim zemljama.

VL
MC
mica caca
09:37 21.07.2014.

Neka vrate novce koji su utrošni od strane države odnosno svih nas za njihovo školovanje. Onda neka idu gdje god hoće. Zar je bolje obiteljima koji su bez posla. Treba se hitno promjeniti stanje u politici i državi, zaposliti mlade školovane, domoljubne, pametne ljude, a ne mlade koji su završili po političkoj liniji fakultete, nikad ništa nisu radili (makar priko student servica),dovoljno je bilo od 14 godina pristupiti u stranku, a onda ih postavili kao menedžere u razna poduzeća (po nekoliko) dali im na upravljanje istih. Od 24 godine voze skupe automobile, osobni dohodak 30.000 kuna, unište sve što stignu i za ništa ne odgovaraju. Takvima dati prosječni osobni dohodak, pa ako se pokažu davati nagrade. Država je tu gdje jeste jer stranke gledaju na takve nestručnjake koji se ne srame ništa ne raditi, ništa ne znati, a da im ponude upravljali bi svemirskim brodovima. Zar ih nije sram pred vršnjacima koji su kudikamo bolji u svemu, ali stranka ne računa na njih.

VL
Avatar vh1
vh1
11:44 21.07.2014.

Liječnici i ostali odlaze iz Hrvatske je nema novaca. I ja bi otišao da sam mlađi. A, novaca nema jer su početkom 90-tih Tuđman i HDZ uništili industriju, pretvorili u nekretnine i prodali nepismenim, domorodnim tajkunima za 1 kunu. Samo iz brodogradnje je otišlo 20 000 stručnjaka, inženjera i tehničara. Prije 20 godina za njima nitko nije ni suzu pustio. Liječnici odlaze jer smo dužni 60 milijardi € + kamate, a mi nemamo novaca niti za kamatu. Liječnici odlaze jer je Hrvatska u stečaju. Opljačkale su je domorodne hrvatine. !

VL
DR
dragica949
10:08 21.07.2014.

lade stručnjake treba vezati ugovorom, da odade u Hrvatskoj barem onoliko koliko im je trajao studij,ili da plate troškove školovanja.Mi smo presiromašna zemlja da školujemo stručnjake za Njemačku,Nizozemsku,Norvešku,Australiju.

VL
DU
Deleted user
09:28 21.07.2014.

Što se tiče Babićeve optužnice, liječnici su pokazali svoj stav jer su ga nedavno opet izbarali za svog vođu i pregovarača. Pametnome dosta. Što se tiče odlazaka liječnika u inozemstvo, tko im daje dopusnice bez da vrate troškove školovanja, specijalizacije, istraživanja, kongresa, aparati koje smo im na njihovu želju kupili i školovanja za iste. Da ne spominjem da rade u bolnicama i ambulantama koje smo im isto izgradili. Jer da su do svojih diploma i specijalističkih znanaj došli s visokim kreditima za školovanje, kao što je to slučaj na zapadu, slobodno bi mogli otići, ovako ne.

VL
Avatar gladnijura
gladnijura
10:50 21.07.2014.

Svatko tko misli da će mu u inozemstvu biti bolje nego uHrvatskoj, neka slobodno otputuje. Iz vlastitog iskustva znam da je život u Hrvatskoj daleko lagodniji i veseliji nego na zapadu. Samoodricanje je u Hrvatskoj nepoznanica. Na zapadu je bazaza svega. Velika ili veća zarada nije uvijek slatka. Tko voli, nek izvoli. Želim im puno sreće!

VL
KA
kafka
19:44 21.07.2014.

600 naših odlazi, a 85 stranih (Albanija, Srbija, BiH, Sirija, Ukrajina, ... ) dolazi.

VL
Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
10:46 21.07.2014.

kud odose u Jugoslaviju.ahhahahhaah

VL
GE
genigeniprigorski
10:57 21.07.2014.

Valjda ce stici pokupit sunke prsute tepihe zalihe kave itd

VL
Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
13:20 21.07.2014.

Treba li se napokon donijeti dugoročna strategija razvoja zdravstvenog sustava? Hoćemo li doživjeti da jedan ministar završi svoj mandat pa drugi dođe i nastavi raditi ono što je prvi započeo. Svjedoci smo da ista politička opcija imenuje jednog ministra a zatim drugog te da drugi poništava sve što je radio onaj prvi. Što onda očekivati kada na vlast dođe druga politička opcija? Ovakvim vođenjem zdravstveni sustav nema nikave budućnosti. Hoćemo li ikada postići konsenzus oko budućnosti našeg zdravstvenog sustava? Možemo li donijeti DUGOROČNU STRATEGIJU RAZVOJA ZDRAVSTVENOG SUSTAVA?

VL
Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
10:51 21.07.2014.

e da im je sad Jugoslavija pa da im Bakice nose sira ,jaja,sunke samo zato da joj propise otrovne Tablete...hebate vremena..ahahahahah

VL
Avatar Becarina
Becarina
15:01 21.07.2014.

To i jeste cilj a nove uvesti iz regije zapadni balkan, kao i u drugim resorima . Na prvom mjestu se raseljana i zamjenjuje intelektualna populacija, buduce politicko vodstvo, stvaraju novi kokosinjci . . Tko to jos nije primjetio, nekaa se ne bavi politikom .

VL
XA
xaron
22:54 21.07.2014.

JL je objavio izjavu jedne psihologinje iz Osijeka koja se hvali da u Švedskoj ima tri puta veću plaću. Radi u jednom selu blizu polarnog kruga u sred ničega . Za nas je bolje da takvi bolesnici odu što prije.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.