Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slao joj poruke

Prijetio gradonačelnici: Policija uhitila muškarca, određen mu istražni zatvor

Sisačka gradonačelnica Ikić Baniček sa suradnicim provjerila kako napreduje obnova Gradske vijećnice
Nikola Cutuk/PIXSELL
01.07.2023.
u 10:12

Gradonačelnica Siska našla se pod udarom dijela medija i komentatora nakon izjava o Bleiburgu na proslavi Dana antifašističke borbe u Brezovici kod Siska

54-godišnjak s područja Sisačko-moslavačke županije završio je u istražnom zatvoru zbog prijetnji sisačkoj gradonačelnici Kristini Ikić Baniček.

Naime, Općinsko državno odvjetništvo u Sisku objavilo je kako je, nakon primitka kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke, ispitalo osumnjičenog hrvatskog državljanina (1969.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje iz članka 139. stavka 2. i 3. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je 54-godišnji osumnjičenik 27. lipnja 2023., na području Siska, u nakani da ustraši službenu osobu u jedinici lokalne samouprave (1975.), poslao joj više poruka u kojima joj je ozbiljno prijetio, a koje su izazvale kod nje osjećaj straha i uznemirenosti.

VEZANI ČLANCI:

Sucu istrage Županijskog suda u Sisku je, nakon provedenog ispitivanja, predloženo određivanje istražnog zatvora protiv 54-godišnjeg osumnjičenika zbog opasnosti da će uništiti ili izmijeniti dokaze i tragove važne za kazneni postupak i utjecati na žrtvu kao svjedoka te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i počinjenja težeg kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je ovaj prijedlog i osumnjičeniku odredio istražni zatvor iz predloženih osnova.

Saznajemo, kako je riječ o sisačkoj gradonačelnici Kristini Ikić Baniček kojoj je muškarac ozbiljno prijetio u porukama. Podsjetimo, gradonačelnica Siska našla se pod udarom dijela medija i komentatora nakon izjava o Bleiburgu u svom govoru na proslavi Dana antifašističke borbe u Brezovici kod Siska. 

Komentara 7

DU
Deleted user
10:31 01.07.2023.

Ono što je dotična izgovorila je školski primjer govora mržnje. A kad institucije ne reagiraju onda reagiraju pojedinci. I zato smrt antifašizmu!

RA
Raff2
12:18 01.07.2023.

Umjesto da zatvore Ikaču zbog vrijeđanja osjećaja HR naroda krivosuđe zatvorilo vjerovatno HR branitelja.

Avatar mladen valentić
mladen valentić
11:59 01.07.2023.

I dan danas u sudstvu rade kadrovi koji su ljude zatvarali zbog Ustani bane ili Vile Velebita, tako da ništa čudno. Kad nisu uspjeli sačuvati Jugoslaviju, ovo je jedini način da napakoste i osvete se što su ostali bez Države. Što nam treba kao dokaz, kad oni nisu u stanju podići ni jednu optužnicu protiv krvnika sa Ovčare, Škabrnje, Kussonja, Borova sela, opravdavajući se da nemaju dokaze, mada ima hrpa video materijala što TV Beograda i drugih medija gdje se zločinci hvale svojim djelima, gdje to opisuju, ali njih to ne zanima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije