Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivo Josipović:
Povratak na članak

'Prihvaćam da Bog postoji, ali moje iskustvo 
to nije potvrdilo'

U svom prvom “vjerskom” intervjuu predsjednik Republike Hrvatske otkriva zašto se izjasnio kao agnostik, kako se u zemlji u kojoj većinu čine vjernici osjeća kao agnostik, što za njega znači agnosticizam...

Komentari 33

PE
peace7
17:21 25.12.2012.

Samo iskreno nastojanje dovodi do susreta.Od srca Vama i svima ljudima želim taj susret.To je nešto što mi se najljepše dogodilo u životu, prije 18god. Sada je to život u ljubavi,sreći i nema više besmisla.SRETNO!

VL
GU
gustirna
18:04 25.12.2012.

ja prihvacam da covjek moze biti glup ali pred bozic malo je takvih.takodjer sada se ja dvojim glede Boga kada je dozvolio da ovaj postane predsjednik.

VL
Avatar jabarabaagodinaslaba
jabarabaagodinaslaba
19:25 26.12.2012.

I Ti si obećao pravedniju Hrvatsku ,ali moje iskustvo to nije potvrdilo.

VL
Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:28 24.12.2012.

Hm Drug predsjednik valjda misli da bi Bog trebao doći na Pantovčak na kavicu s predsjednikom, da tim činom potvrdi predsjednikovo iskustvo o postojanju Boga. 50 godina komunizma, gadno je ispralo mozgove ljudima i za neke je prekasno da shvatee stvarne veličine.

VL
Avatar HRVATSKI CENTAR OIE
HRVATSKI CENTAR OIE
11:05 24.12.2012.

Merry Christmas! From everyone at Croatian Center of Renewable Energy Sources, we wish you very happy holidays and a prosperous new year.

VL
DU
Deleted user
12:30 24.12.2012.

Čovjek se boji, mi se bojimo budućnosti, smrti i koja vjerska strana će nas uvjeriti da se ne treba bojati, da postoje riješenja je umješnost i uvjerljivost religijskog svjetonazora. Čini se da pravog riješenja još nema , a niti ćee ga, po svemu biti. A takve naše slabosti debelo koristiti u vlastite svrhe su ipak neprihvatljive. Vjeru u Boga formiraju mnoge religije s, uglavnom manje uspjeha!

VL
ME
merdevina
10:36 24.12.2012.

Skandalozno je kakve članke "donosi" večernjak na sam badnjak. Kao da ga uređuju sami "drugovi" netom izbjegli iz šume!! Ne bi li na badnjak u pretežno i tradicionalno katoličkoj zemlji baš pasalo napraviti intervju s nekim tko ima bar malo "više iskustva"?

VL
MI
miran
11:43 24.12.2012.

"'Prihvaćam da Bog postoji, ali moje iskustvo 
to nije potvrdilo'" ----------------------------------------------------------------------------------- .... a Bozanicevo iskustvo jeste potvrdilo.

VL
KE
Kely
12:01 24.12.2012.

Kako nije iskustvo potvrdilo !? Ostao je u Zagrebu - nikad nije drugdje ni radio = sva zaposlenja u Zagrebu; vech samo to; nije dostatno ?!!

VL
KE
Kely
12:14 24.12.2012.

To je ono uniformno gledanje uspjessnih ljudi: Ja sam, saam po sebi, toliko dobar; drugovi su to prepoznali joss tada i ponudili mi mjesto na Pravnom, a ranije odmah na sudu. Zahvaljujuchi tomu kakav sam, je i moja nadarenost glazbom.. Ja sam jak (to je podudarno s filozofijom fassizma ili nacizma = ja sam jak ccovjek po sebi jer sam tako dobar, Bog je nissta).

VL
Avatar Ada
Ada
12:22 24.12.2012.

Lijepo je od predsjednika što ne tvrdi da Bog ne postoji. Ako i dalje bude u iskrenom traženju, dat će mu Bog dokaze svoga postojanja. Nadam se da će te dokaze osjetiti u svom srcu i osjetiti iskustvo vjere. Dotle,, želim mu sreću u traženju.

VL
VD
Valentin Dedic
12:22 24.12.2012.

Zar nam radost Božića trebaju kvariti ovakvi sadržaji u novinama?????

VL
CA
Cazzmatazz
12:41 24.12.2012.

Osim što je tradicija nešto s čim se poistovjećujemo, dajte mi iskreno recite koliko vas puši šprehu o Isusu i inim glupostima? Ono što su znali naši preci prije kršćanstva, a crkva zove poganim, je čisti dokaz koliko se "crkvenaa priča" prilagođuje interesim. Kroz povijest znate koliko je crkva bila vezana za politiku, pa mi sad iskreno recite kako možete srati po političarima a vjerovati crkvi kad je to sve ista sorta?

VL
KO
korisnik3
12:46 24.12.2012.

@valent "Zar nam radost Božića trebaju kvariti ovakvi sadržaji u novinama????? " to ce biti dobro za imidz komunista ive. :)

VL
KO
korisnik3
13:05 24.12.2012.

"prihvacam da ste vi, gospodine josipovicu dobar predsjednik, ali moje iskustvo to nije potvrdilo." ispravio sam netocan navod u naslovu clanka.

VL
DA
Dawgydawg
17:57 24.12.2012.

Ako mi postojimo postoji i Stvoritelj. Stvoritelj koji nema početka ni kraja je stvorio svemir koji ima početak i kraj. Ako svemir ima znanstveno dokazano početak onda je morao nastati u uvjetima nekim, uvjeti koji ne mogu sami sebe postavitii i definirati, zakoni fizike koji se ne mogu sami postaviti i definirati jer su matematički precizni do tisućite decimale a i više (od kada je matematika samosvjesna?). Vrlo jednostavno gospon Ivo. Samo je malo objektivnosti potrebno i poznavanje znanosti, čak i bez vjere se to može ustvrditi.

VL
HR
hrvatin
14:00 24.12.2012.

GERO2,u zabludi si sa tih 90 posto katolicka zemlja.Jesu katolici po rodjenu,ali nisu vjernici u tolikom broju.Mislim da je 30 posto Hrvata otvoreni ateisti,jos 30 posto prikriveni ateisti,a od onih 40 posto sto ostaje je oko 20 posto mlakih vjernika.To se vidi po biracima i po izrazavanju.Covjek koji se srcem katolik i vjernik i ima jaku vjeru,nikako ne moze birati na vlast one koji napadaju crkvu kao sto to ovih dana rade ovi iz vlade sdpa.Josipovic koji je agnostik,je barem kulturan i pristojan i ne napada crkvu bez obzira sto mislio.

VL
MI
mica1111
14:07 24.12.2012.

...ne mogu vjerovat da ovakove tekstove stavljate pred Božić u zemlji u kojoj je većina stanovnika katolika... ...umjesto da uživamo u radosti nadolazećeg Božića vladajuća klika čini sve da nam ga upropasti,od oholosti i bahatosti i teškog života u materijalnomm smislu, ...ali valjda ni to nije dovoljno pa smo navalili i na ono posljednje što imamo...vjeru...

VL
ST
Stiv
14:38 24.12.2012.

Ponosan sam sto imamo ovakvog Predsjednika. Cesto razmisljam o onoj narodnoj Narod ima rukovodstvo kokvo je zasluzio, pa se nadam da smo mi kao narod takodje dobri. Ovi koji pisu cudne komentare o "Bezboznicima" treba da shvata sta nam je ostalo od one vlade dr Ive Sanadera koja je svake nedjelje bila u crkvi, a opljackali su sve sto se dalo opljackati. ja idem u crkvu i to je moje pravo, ali dopustam i drugima da koriste svoje pravo i ne idu. Ne znaci sam ja bolji covjek samo sto idem crkvu

VL
GO
google385
15:25 24.12.2012.

open mudruje i ulizuje se ko kakav mason

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.