Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drugi čovjek HDZ-a

Prgomet: Karamarko bi trebao razmisliti o isprici uime HDZ-a

'03.05.2012., Trg zrtava fasizma 4, Zagreb - U sredistu HDZ-a Drago Prgomet i Milan Kujundzic predali su zahtjeve za kandidaturu za predsjednika stranke i zamjenika predsjednika. Photo: Sanjin Strukic
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
27.05.2012.
u 15:26

Prgomet se ne slaže s Karamarkom po pitanju Kumrovačke proslave te kaže kako se ne može nikome zabraniti pravo na nostalgično prisjećanje

Zamjenik predsjednika HDZ-a Drago Prgomet gostujući na HTV-u u emisiji Nedjeljom u 2 u dao je do znanja da nije i ne misli biti glasnogovornikom niti Milanu Kujundžiću, čiju je predsjedničku kandidaturu podupirao, ali niti predsjedniku stranke Tomislavu Karamarku. S predsjednikom stranke ne slaže se po pitanju Kumrovečke proslave čiju je zabranu Karamarko de facto zastupao za vrijeme predizborne kampanje rekavši da petokrake i Žikina kola u Kumrovcu ubuduće neće dopuštati.

– Ne možete nekome zabraniti pravo na nostalgično prisjećanje. Sve što nije veličanje totalitarizma, sve što je u okviru zakona treba dopustiti. Ja sam protiv prisila i sprječavanja – jasan je bio Prgomet. Rekao je ne misli samo kimati glavom na sve što predsjednik stranke kaže, a kasnije, kao mnogi njegovi stranački kolege, govoriti da se ničega ne sjeća, da ništa nije čuo ni vidio.

– Vrijeme je da u stranci doista imate pravo na iznošenje vlastitih stavova. A kada se usuglasi službeni stav stranke onda ga kao takvoga treba i poštovati – rekao je Prgomet. Smatra da bi predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko i Predsjedništo stranke trebali ozbiljno razmisliti o tome da se svim hrvatskim građanima u ime HDZ-A ispričaju za neke poteze za koje postoje ozbiljne indicije da su bili kriminalni. Za razliku od kolege Kujundžića Prgomet misli da bi skori unutarstranački izbori bili štetni po HDZ.

– Ionako imamo malo vremena da se pripremimo za lokalne izbore (svibanj 2013.). Teško je reći kada bi točno trebalo organizirati izbore, ali svakako ne prije lokalnih izbora, i svakako bi trebali biti održani po principu jedan čovjek jedan glas – rekao je Drago Prgomet.

Ključne riječi

Komentara 417

OB
-obrisani-
15:59 28.05.2012.

28.05.2012. u 15:56h yagohuligan je napisao/la: Velikom Srbijom ste opterećni samo vi ustaške demokrate, u Srbiji je niko više ne pominje --------------------------------------- hahahahahahahaha E srbendo, hoćeš li da ti paste-am stvari iz Memorandum2? Ali, znam da je to tebi nepotrebnobno citirati jer zbog sprovađanja tog Memoranduma vi srbadija ovamo i dolazite.

OB
-obrisani-
20:22 27.05.2012.

kako će HDZ provest unutarstranačke izbore.....kad nemaju evidenciju o članstvu.. . u toj septičkoj je svako govno član...

OB
-obrisani-
20:08 27.05.2012.

koliko zaključujem....jako su iskreni kad se zaklinju ...Tutmanu,.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije