Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
In memoriam

Preminuo urednik Hrvatskog radija Duško Radić

Duško Radić
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/3
31.12.2012.
u 16:30

Duško Radić rođen je 6. svibnja 1955. u Splitu, a osnovnu školu i gimnaziju završio je u Zagrebu. Diplomirao je na tadašnjem zagrebačkom Fakultetu političkih nauka

Dugogodišnji glavni urednik Hrvatskog radija Duško Radić preminuo je u 58. godini nakon kratke i teške bolesti, piše HRT.

Duško Radić rođen je 6. svibnja 1955. u Splitu, a osnovnu školu i gimnaziju završio je u Zagrebu. Diplomirao je na tadašnjem zagrebačkom Fakultetu političkih nauka. Na Radio Zagrebu zaposlen je od 1986.

1990. godine postao je urednik Redakcije Radio Sljemena i komentator. U vrijeme Domovinskog rata organizirao je niz koncerata i humanitarnih akcija, za što je dobio priznanje ministra obrane. Godine 1993. urednik je Informativno-političkog programa Hrvatskog radija i ravnatelj Prve mreže, a godinu dana poslije postaje direktor Marketinga HRT-a.

1996. godine postaje odgovorni urednik Drugog programa, a 2000. izabran je za glavnog urednika Hrvatskog radija. Direktor Hrvatskog radija bio je od 2007. godine, kada je izabran na četverogodišnji mandat za glavnog urednika Hrvatskog radija. Dobitnik je više inozemnih i domaćih nagrada za radijsko novinarstvo.

Dobitnik je najuglednijih inozemnih i domaćih novinarskih nagrada: Premio Ondas - svjetske nagrade za radijski fičer "Zvižduća priča" (1997.) u Barceloni, godišnje nagrade HRT-a (2000.) i nagrade Hrvatskog novinarskog društva "Marija Jurić Zagorka" (1998).

Ključne riječi

Komentara 1

ZJ
zivot je lijep
18:02 31.12.2012.

Vječni mu pokoj i spomen! i hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije