Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
popularni autor

Preminuo David Croft, autor 'Allo 'Allo i Zvonili ste, Milorde?

Utakmice Hrvatske reprezentacije
27.09.2011.
u 18:25

Slavni producent i scenarist mnogih humorističnih serija umro je u snu u 89. godini.

Britanski TV-producent i scenarist David Croft preminuo je u Portugalu u 89. godini, prenosi Guardian. Hrvatskoj publici Croft je vjerojatno najpoznatiji kao producent i koautor BBC-jevih serija "'Allo 'Allo!" i "Zvonili ste, Milorde?"

Obitelj je objavila da je Croft umro mirno, u snu.

– Bio je uistinu velik čovjek koji će nedostajati mnogima koji su bili toliko sretni da ga poznaju i vole – piše u priopćenju koje je obitelj objavila na Croftovoj službenoj internetskoj stranici.

Croft je poznat po dugogodišnjoj suradnji s Jimmyjem Perryjem koja je izrodila "Dad's Army", jedan od najuspješnijih britanskih sitcoma svih vremena koji se prikazivao od 1968. do 1977. godine. Zajedno su napisali i "Zvonili ste, Milorde?", "It Ain't Half Hot Mum" i "Hi-de-Hi!"

Croft je kasnije s Jeremyjem Lloydom pisao i scenarij za "'Allo 'Allo!" te "Are You Being Served?", dok je s Richardom Spendloveom kreirao "Oh Doctor Beeching"! Ideje za priče mnogih serija crpio je iz vlastitog iskustva u vojsci – služio je na sjeveru Afrike, u Indiji i Singapuru.

Komentara 7

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
18:55 27.09.2011.

uffffff svi umiru....umro Alan Ford i Broj 1, umro Zagor, umro Alo Alo.....hoće li tko preživjet??? očito je umro i Grunf!!!

NO
nocommentnow
19:10 27.09.2011.

kad smo kod Grunfa: \"bolje živjeti 100 godina u bogatstvu, nego 1 dan u siromaštvu\"

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
20:46 27.09.2011.

hah, Grunf isto reče: \"Nikad se ne predaj, osim kad moraš\"...Alo-Alo je morao. Svi jednom moraju :(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije