Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugi krug

Prema Pulsu pobjeda Baldasara, dok HDZ tvrdi da je to Ivanišević

baldasar
NovaTV
26.05.2013.
u 19:30

Ostojiću se priklanjaju Ferdeljijevi i Vukšićevi glasači, ali Bandić je nedostižan sa 62 posto glasova prema anketi

Ostojiću se priklanjaju Ferdeljijevi i Vukšićevi glasači, ali Bandić je nedostižan sa 62 posto glasova prema anketi

Čak 12 župana, 85 gradonačelnika te 166 općinskih načelnika birat će građani u drugom krugu lokalnih izbora koji se održavaju za tjedan dana, u nedjelju 2. lipnja. No da su se izbori održali danas, barem prema istraživanju agencije Ipsos puls i Dnevnika Nove TV, 11 posto još uvijek neodlučnih Zagrepčana ne bi utjecalo na apsolutnu pobjedu Milana Bandića koji je dosad u kampanji potrošio 224.487 kuna. Naime, za njega bi glasovalo 62, a za Rajka Ostojića glasovalo bi 38 posto birača. Prema istraživanju, relativna većina birača Tatjane Holjevac, Margarete Mađarić te drugih kandidata koji su osvojili manje od dva posto, preferira Bandića, a Ostojić privlači većinu glasača Ferdeljija i Vukšića.

U Splitu je slična situacija, barem prema anketi glasači su skloniji Ivi Baldasaru (SDP) za kojeg bi glasovalo 56, dok bi za HDZ-ova kandidata Vjekoslava Ivaniševića glasalo 44 posto birača. Ipak u Splitu za razliku od Zagreba situacija se može izokrenuti zbog neodlučnih birača kojih je u ovom trenutku 19 posto. Baldasara, koji je do sada u kampanji potrošio 432.282,93 kuna, podržavaju stariji, a Ivaniševića preferiraju mlađi birači. Ipak prema prosudbi iz središnjice HDZ-a smatraju da bi njihov kandidat Baldasara pobijedio s osvojenih 53,70 posto.

– Prema ovoj prosudbi, Baldasar ne bi trebao osvojiti više od trideset tisuća glasova – kažu u HDZ-u. U Osijeku je najneizvjesnija situacija jer HDSSB-ov Krešimir Bubalo osvaja 51 posto, a Ivica Vrkić(SDP) 49 posto potpore. Vojko Obersnel, da su se jučer održali izbori u Rijeci, osvojio bi 67 posto birača, a HDZ-ov kandidat H. Burić 33 posto birača. 

>>HDZ želi Split jer bi mu bio jedini od četiri velika grada


Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije