Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema dogovora

Pregovarač, savjetnik premijera, prijeti rasprodajom aviona

štrajk (1)
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/5
16.05.2013.
u 17:24

Pilotima i stjuardesama uprava ne želi priznati pravo na štrajk niti povući otkaze stjuardesama koje su bile na bolovanju.

Uprava Croatije Airlinesa nije pristala na prijedlog za okončanje štrajka koji su joj danas uputili piloti i stjuardese. Hrvatski sindikat prometnih pilota i Sindikat kabinskog osoblja zrakoplova predložili su nastavak pregovora o aneksu novom kolektivnom ugovoru, no uz uvjet da im se osigura pravo na štrajk, da se prava iz kolektivnog ugovora iz 2012. godine primjenjuju za vrijeme trajanja pregovora, da uprava da izjavu kojom će bolovanje 42 stjuardese smatrati opravdanim i neće im dati otkaze te da se uprava obveže da neće dovoditi u pitanje legalnost industrijskih akcija i neće dovoditi u nepovoljan položaj radnike koji su u njima sudjelovali.

Sindikalni pregovarači kažu da uprava ponajprije nije htjela pristati na uvjet da piloti i stjuardese imaju pravo na štrajk i ako novi predloženi pregovori propadnu. Upravi je neprihvatljivo i produljenje primjene prava iz starog kolektivnog ugovora za trajanja obnovljenih pregovora.

Tako će piloti i stjuardese u petak ući u četvrti dan štrajka, a svaki dan štrajka Croatiji Airlinesu znači gubitak oko milijun kuna.

Sa štrajkašima, kako doznajemo, ne pregovora samo uprava CA nego se u te pregovore uključio i predsjednik Nadzornog odbora CA i premijerov savjetnik Siniša Petrović.

Prema riječima naših sugovornika, Petrović vodi glavnu riječ u tim pregovorima i glavni je zagovornik stava da uprava ne smije nimalo popustiti štrajkašima pa i pod cijenu rasprodaje imovine kompanije.

Tako je nakon jednog propalog pokušaja dogovora između sukobljenih strana, kažu naši sugovornici, Petrović pred pilotima i stjuardesama pitao predsjednika uprave CA Krešimira Kučka i člana uprave Zlatka Širca:

– Koliko još dana treba trajati štrajk pa da krenemo s prodajom prvog aviona?

>>Uprava Croatia Airlinesa: Onima u štrajku nećemo isplatiti plaću

>>'Obični zaposlenici CA': Prekinite štrajk, imate 28.000 kn plaće

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije