Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi nalazi

Premijerka Kosor u posjetu Bebiću: Nema teškoća s govorom

kosor (1)
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/7
26.07.2011.
u 09:02

U dogovoru s gospodinom Bebićem odlučit će se o nastavku njegova boravka u bolnici te o daljnjim dijagnostičkim postupcima, izvijestili su priopćenjem.

Mislim da se dobro oporavlja, odlično izgleda, cijelo smo se vrijeme šalili, što je dobar pokazatelj – kazala je novinarima premijerka Jadranka Kosor nakon što je posjetila Luku Bebića s kojim se zadržala 40-ak minuta.

Rekla je da su razgovarali i o onome što je bilo jučer i o današnjem danu izrazivši uvjerenje kako će Luka Bebić ubrzo izići iz bolnice. Naglasila je kako u splitskom KBC-u on ima najkvalitetniju skrb.

– Najvažnije je da je on jako dobro, da je u dobroj formi, da je dobro raspoložen. Svi ga žele vidjeti i posjetiti, a mislim da bi ga trebalo malo i poštedjeti – kazala je Kosor.

Luka Bebić, prema njezinim riječima, kreće se, normalno jede i u svakidašnjoj je formi. Prema premijerkinim tvrdnjama, on nema poteškoća u govoru, međutim još uvijek traju pretrage pa liječnicima treba prepustiti da odluče kad će ga otpustiti.

Na upit zna li kakvo je zdravstveno stanje bivšeg premijera Ive Sanadera, Kosor je kazala kako nema informacija o Sanaderovu zdravstvenom stanju te je zahvalila novinarima i otišla. Možda je najzanimljivije u svemu to što se još uvijek ne zna što se dogodilo Luki Bebiću pa liječnici još traže uzrok jučerašnjeg gubitka svijesti.

Premijerka Jadranka Kosor stigla je u pratnji ministra Branka Bačića. Dočekali su je ravnatelj KBC-a Split dr. Dujomir Marasović, pomoćnik ravnatelja dr. Jugoslav Bagatin te saborski zastupnici HDZ-a Živko Nenadić i Ivan Škaričić.

Bebića posjetili i esdepeovci

Luku Bebića došli su posjetiti i esdepeovci: njihov saborski zastupnik i čelnik dalmatinskog SDP-a Arsen Bauk, šef splitskog SDP-a i saborski zastupnik Marin Jurjević te bivši zastupnik Vedran Lendić.

– Vodili smo ugodan razgovor, dobro je raspoložen, izgleda skroz OK – izjavio je Marin Jurjević. Dodao je da mu je posebno drago što je Bebić u situaciji kad ima zdravstvenih tegoba za liječenje izabrao splitsku bolnicu. Po Jurjeviću, Bebić je mogao otići i u Zagreb, međutim kao pravi Dalmatinac odlučio se za Split.

– Bilo mu je jako drago što nas vidi, ne znam je li mu bilo draže vidjeti nas ili one što su bili prije nas – kazao je Arsen Bauk. Naglasio je da su malo razgovarali o politici te kako Luku Bebića doista žele u punoj formi jer će samo tako moći s njim voditi žestoke diskusije u Saboru.

– Zaželjeli smo mu brz oporavak jer on nam je draži od svojih potpredsjednika – poručio je Bauk.

Noć proveo mirno

– Nakon mirno provedene noći i urednih vitalnih funkcija, predsjedniku Hrvatskoga sabora Luki Bebiću jutros je nastavljen dijagnostički postupak. Isključen je i akutni infarkt miokarda, kao i moždani napad. U dogovoru s gospodinom Bebićem odlučit će se o nastavku njegova boravka u bolnici te o daljnjim dijagnostičkim postupcima – izvijestili su priopćenjem iz Ministarstva zdravstva.

Prethodne neslužbene informacije kazivale su, podsjetimo, da je predsjednik Sabora Luka Bebić doživio lagani moždani udar koji nije ugrozio motoriku, ali su se spominjali problemi s govorom. 

– Zdravstveno stanje predsjednika Sabora Luke Bebića stabilno je i zadovoljavajuće, a noć je proveo mirno – izvijestio je kardiolog doc. dr. Ivica Vuković.

– Luka Bebić osjeća se dobro, potpuno je kontaktibilan i razgovara u potpunoj svijesti – kazao je jutros ravnatelj KBC-a Split dr. Dujomir Marasović. I sam liječnik, inače šef splitskog HDZ-a, isključio je da je Bebić doživio infarkt jer za to nema ni jednog znaka, a sada slijede neurološke pretrage. 

Prema jutrošnjim izjavama dr. Vukovića Luka Bebić želio bi ići kući već danas, međutim liječnici ga ne mogu pustiti iz bolnice prije dovršetka pretraga.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije