Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON ZADNJIH IZJAVA

Odgovor Ivana Turudića: 'Predsjednik Milanović stavio je metu na moja leđa'

Zagreb: Ivan Turudić došao u Banske dvore
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/17
27.03.2024.
u 15:03

S prijezirom odbacujem njegove tvrdnje, ne očekujem ispriku kad se utvrdi istina, niti mi njegova isprika treba, rekao je Turudić

Iako je na ranije upite odbio komentirati izjave predsjednika Zorana Milanovića u kojima se bavio njegovim likom i djelom, sudac Ivan Turudić (i imenovani Glavni državni odvjetnik koji tek treba stupiti na dužnost) ovaj put ipak nije mogao prešutjeti što je predsjednik RH rekao novinarima u Zadru. Na upite o propucavanju Turudićeva vozila predsjednik Milanović u ponedjeljak je rekao: - Nisam siguran da je propucan, osim ako se nije sam ranio. To je bilo prije mjesec dana. Kao predsjednik imao sam uvide u neke elemente i imam informacije. Kako se taj metak nije pretvorio u biser, to ne znam, ali gospodin je odmah dobio blindirani auto, on to voli – kazao je Milanović.

Turudić je ipak odlučio javnosti poručiti: - S indignacijom odbacujem tvrdnje predsjednika Republike Hrvatske i ne želim biti predmet njegovih predizbornih ambicija. Predsjednik RH je svojim huškačkim i prostačkim govorom stvorio atmosferu u kojoj je moguće pucati u moj automobil i stavio je metu na moja leđa. S dubokim prijezirom odbacujem njegove tvrdnje da je pucanje u automobil u kojem vozim članove obitelji izmišljeno ili iskonstruirano. Ne očekujem od njega da mi se ispriča kad se utvrdi istina, niti mi njegova isprika treba – komentirao je Turudić predsjednikovu izjavu.

U utorak je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović o predsjednikovoj izjavi o propucavanju Turudićeva vozila rekao da je na tragu nekih ranijih njegovih izjava o tome da on zna kako teku policijski izvidi.

- Ja, primjerice, to ne znam. O vjerodostojnosti njegovih izjava najbolje govori činjenica da je jučer kazao da je Turudiću dodijeljeno blindirano policijsko vozilo što je apsolutna laž – rekao je novinarima Božinović, te dodao kako ne zna niti može znati detalje izvida koje provodi policija u suradnji s državnim odvjetništvom.

GALERIJA Ivan Turudić prisegnuo za glavnog državnog odvjetnika

Zagreb: Ivan Turudić došao u Banske dvore
1/12

Komentara 62

JO
JozoM
15:18 27.03.2024.

Svojim druženjem sa kriminalcima i laganjem o tome, metu si sam stavio.

VR
vruljica
15:20 27.03.2024.

Sam si stavio metu vozikajući se sa Mamićem i sličnima. Ipak se kriminalom stekne više materijalnog nego poštenjem.

RE
redalert
15:12 27.03.2024.

Tvojim odabirom AP je stavio metu na leđa Hrvatske !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije