Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SARAJEVU

Pred hrvatskim veleposlanstvom spalio se bivši pripadnik HOS-a

veleposlanstvo u bih
M.Perić/24 sata
06.01.2012.
u 11:10

Sakib Balić navodno je sudjelovao u ratnom sukobu u BiH a zatim i u Domovinskom ratu u Hrvatskoj.

Konjičanin Sakib Balić (43) koji se u četvrtak zapalio ispred zgrade hrvatskog veleposlanstva u Sarajevu, bivši je pripadnik HOS-a, pišu Nezavisne novine.

Sarajevo: Muškarac se zapalio pred hrvatskim veleposlanstvom

Balić, koji je nakon samozapaljenja zbog teških ozljeda nogu hospitaliziran i zatim operiran na Odjelu plastične kirurgije Kliničkog sveučilišnog centra u Sarajevu, navodno je sudjelovao u ratnom sukobu u BiH a zatim i u Domovinskom ratu u Hrvatskoj. Prema vlastitim riječima, na ratištu kod Konjica odbio je sudjelovati u strijeljanju srpskih civila u selu Ferhatlije kod Konjica te je prisustvovao ubojstvu jednog srpskog civila.

Nakon rata bio je zaboravljen i od Hrvatske i od BiH pa je u više navrata pokušavao stupiti u kontakt sa zaposlenicima veleposlanstva ali i kardinalom Puljićem.

Navodno je i kobnog dana pokušao ući u prostorije veleposlanstva te tražiti svoja prava i pomoć, a kod mu pokušaj nije uspio, odlučio se na očajnički potez pa se oko 13.50 sati polio benzinom i zapalio.

Komentara 34

AA
aabbcc
11:53 06.01.2012.

bivši je pripadnik HOS-a, ___________________ HOS su bile obranbene vojne formacije u srednjoj Bosni pod komandom Hrvata i mijesanim komandnim sastavom, u nekima je bilo i vise Muslimana nego Hrvata..... Nazalost jos u vrijeme rata od politicara osudjene na zaborav kao i danas.

RI
Riznica
11:55 06.01.2012.

On je u proteklom ratu bio u sastavu HOS-a (ne Armije BiH) te je zajedno sa svojim saborcima kako kaze odbio da strijelja srpske civile u selu Ferhatlije, kod Konjica. ... Tako su i one balije u Handzar diviziji uu 2 sv ratu odbile da streljaju neke civile u Francuskoj cak su napravili i pobunu pa ih Hitler sve pobio .... Prosla su ta vremena kad su Bosanci ratovali za druge, sve ih lijepo treba otkacit ako necete da zavrsite poput ovog jadnika Balica ...

OB
-obrisani-
11:46 06.01.2012.

U Srbiji i Hrvatskoj se neisplati biti covjek i osuditi zlocine svoje vojske,ti si onda izdajnik,kao Stipe Mesic..Moras biti prvo Hrvat ili Srbin pa onda Covjek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije