Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kubanac u pritvoru

Prebjeg iz Kube i šampion u bildanju pao s eksplozivom

'27.04.2013., Zadar - 16. prvenstvo Hrvatske u bodybuildingu odrzano je u HKK Zadar.  Photo: Filip Brala/PIXSELL'
'Filip Brala/PIXSELL'
01.07.2013.
u 22:35

U automobilu bildera Amauryja Riza Gonzaleza policija je pronašla manju količinu eksploziva, a u tužiteljstvu o svemu šute.

Nekadašnji prvak Hrvatske u body-buildingu Amaury Rizo Gonzalez završio je u subotu u pritvoru nakon što su policajci u redovitoj kontroli prometa u njegovu automobilu pronašli manju količinu eksploziva. Zaustavili su ga u subotu oko 17.50 sati nedaleko od Zaboka.

Imam i drugog posla

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv njega je zbog posjedovanja eksplozivnih tvari podnesena kaznena prijava. U pritvoru će ostati mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja djela te zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke. Zamjenica državne odvjetnice Andreja Vrančić obećala je da će brzo odgovoriti na postavljeni upit u vezi s privođenjem, no ni nakon nekoliko poziva upućenih u Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru odgovor nije stigao.

– Imam puno drugog posla, a uostalom, rok za odgovor na postavljeni upit je tri dana, tako da vas molim za razumijevanje – odgovorila je u jednom trenutku.

Gonzalez je 1997. godine prebjegao iz Kube u Hrvatsku, i to zbog ljubavi. Kao i većina prebjega, nije se smio vratiti u rodnu zemlju, pa je ostao u Hrvatskoj gdje je dobio i državljanstvo, a danas živi u Zagrebu, gdje s kolegama iz svijeta body-buildinga vodi udrugu "Endorfin faktor", čiji je dugogodišnji dopredsjednik i jedan od osnivača.

– Čula sam da je u pritvoru, ali nisam povezana s tim i ne bih više o tome govorila. Samo kratko želim reći da tu nema ničeg vrijednog istraživanja ili vašeg vremena, ostavite se te priče jer je riječ o gluposti – kratko je rekla njegova bivša supruga Željka Tepeš, nakon čega je poklopila slušalicu.

Svašta se o njemu pričalo

Informacija da je Amaury u pritvoru iznenadila je i predsjednika Hrvatskog body-building saveza Damira Sisera, koji ga poznaje već niz godina.

– Znam da se prije pričalo da je imao nekih problema sa zakonom, ali sve je to ostalo samo na tračevima i usmenim predajama, nikada ništa protiv njega nije dokazano. Koliko znam, trenutačno vodi nekakvu tvrtku za zdravu prehranu i fitness, rekreativno trenira, a zadnji put sam se s njim čuo prošle godine kada je bio na operaciji koljena – kazao je Siser.

>>Osiguravanje uzvanika: Uhitili muškarca s TNT-om u automobilu?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije