Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Pravu snagu na izborima pokazao je samo Živi zid

Ozbiljna organizacija razvila je mrežu po cijeloj Hrvatskoj

Komentari 55

Avatar TvojUjko
TvojUjko
08:39 09.03.2015.

Zivi zid ima najacu pilitiku, kazu da ce naveliko tiskati novce i djeliti sirotinji.. to je njihov izlaz za krizu

VL
Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
08:34 09.03.2015.

ma o čemu autorica ovog teskstića piše... dajte podastrite podatke koliko su mandata dobili u gradskim vijećima, koliko postotaka?... nigdje više od 5% ... u većini 1-2%... o kojoj to snazi govorimo? ... ovo je stvarno neozbiljno novinarstvo

VL
Avatar kravata
kravata
08:23 09.03.2015.

Politika Živog zida pravedno nije neizvediva zbog nemogućeg pravednog kontroliranja dužnika. U jednoj emisiji se žalila jedna prosvjetna radnica b(bračni par) u penziji ponavljam u penziji da nema od kuda plaćat kredit. Odgovor je postavi jedan zastupnik "a gdje ste vi bili 40 godina da se niste stambeno osigurali" odgovora nije bilo jer je već dva stana osigurala djeci a trći bi trebala zadržat uz pomoć živog zida.

VL
GA
Gajger
08:28 09.03.2015.

Tragedija je da uopće dobijaju više od 1% glasova. Dokaz da je u Hrvatskoj populistički pristup rješavanju ozbiljnih problema najefektniji izborni program. SDP i HDZ su nas doveli tu gdje jesmo, a ovi bi nas svojom stručnošću poveli još dublje na dno, na nove razine bijede i kaosa.

VL
Avatar vitez
vitez
09:25 09.03.2015.

Živi zid nije nigdje osvojio niti jedan mandat, Sam izlazak na izbore ništa ne govori, jer i mnoge manje stranke stalno izlaze na sve izbore, ali ništa od njih, Ova novinarka odiše nestručnošću i neznanjem

VL
Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
08:36 09.03.2015.

jedno je sprečavati deložacije a drugo je voditi državu, živi zid je nastao od onih koji su uzeli kredite, novce potrošili i sad ih ne žele vračati nego izmišljaju svakakve izgovore, neka to nastave raditi jer su talentirani za to a o ostalome pojma nemaju

VL
DU
Deleted user
08:57 09.03.2015.

Živi zid "..nezaobilazan politički faktor"? Nakon ovih nedjeljnih lokalnih izbora to vidi samo gđa. Toma . Pa tako je svaka šuša mogla istaknuti više kandidata, a na kraju....nula. Iz cijelog članka može se izdvojiti samo završna rečenica o anarhiji. To je jedina istina...ako zaboravimo na one koji su stvarno polučili uspjehe.

VL
Avatar comparator
comparator
08:26 09.03.2015.

Bilo bi dobro kad bi Živi zid podijelio lijevo biračko tijelo kojem očito pripada. Na taj način Hrvatska bi dobila tri vodeće stranke koje bi zastupale građane po svijetonazoru. SDP bi vjerojatno izgubio onaj zdraviji hrvatski dio koji bi prešao u Živi zid a sam bi ostao ocjeđen na talog koji politiku i danas zasniva na jugo-komunizmu i stvaranju kaosa tek da bi ostao na vlasti.

VL
DU
Deleted user
08:37 09.03.2015.

U nama skoro susjednoj Austriji, kao jednoj od top 10 najviše bogatih država Europe, računa se da je 1/7 stanovništva kronično i (pre)teško zadužena i to stanje traje već desetljećima. Dakle, tu je trajna glasačka baza za anarhističku stranku - i u državama s daleko bogatijim pukom nego kod nas. Pa tome pridodajte još i one obespravljene, bez doma, beznadno siromašne - i hop već smo na petini biračkog tijela. Samo što nitko ne razmatra da će nečiji dug već netko morati pokriti i da socijalna država u kapitalističkom poretku ne znači da će dužnici "lišo" proći i da banke imaju sasvim legalno poslovanje ako je razlika aktivne i pasivne kamatne stope 3-5 % godišnje i da banke ne uručuju "svoj" novac dužnicima u vidu kreditnih plasmana nego da su to (uglavnom oročeni) depoziti štediša, dakle one su samo transmisija. Sve bi to "potabanili" anarhisti, a što onda? Tada bi imali tzv. staru deviznu štednju i hrpu razgnjevljenih štediša koji bi stajali u repovima pred bankama, zar ne? Sinčiću svaka čast što je uspio objahati halapljivost široke narodne mase koja bi da i padne A bomba na ZG samo da banke izgube evidenciju kredita i da im se makne otplatna rata s grbače. Treba i to znati, i na to "naići"... A što poslije toga?

VL
BO
boreabo
09:24 09.03.2015.

Koje li bedastoće !

VL
DO
domazl
09:12 09.03.2015.

Ne znam na čemu je autorica, kada zaključuje da su ovi lokalni izbori pokazali da se Živi zid ozbiljno uključio u politički život i da je nezaobilazan čimbenik. Koje su to dvije premise iz kojih je izvela zaključak? Bojim se da ne poznaje logiku. Nije važno, glavno da se piše i zarađuje.

VL
DU
Deleted user
08:55 09.03.2015.

Rezultat Živi zid: Dubrovnik 2,75% - Novi Marof 4,16% - Hvar 6,56%...

VL
DU
Deleted user
09:50 09.03.2015.

o cemun pise ova novinarka ili se mozda napapala norih gljiva.njezini ljubimci su prosli lose,a zaboravila je spomenuti ORAH koji isto nije prosao.gdje su ankete o popularnosti Zivog Zida i ORAHA,tko je tu lud.

VL
ZL
zlocinackaplatforma112
08:56 09.03.2015.

Hahahahahahahaha

VL
DU
Deleted user
10:01 09.03.2015.

Zivi zid je organizacija koja zivi od demagogije i populizma kao i Siriza u Grckoj. Sacekajte malo sto ce se Grckoj dogoditi vec iducih tjedana -naime drzavni bankrot - pa ce onda i ovakvi pokreti vrlo brzo izgubiti na popularnosti!

VL
ME
melanija
08:47 09.03.2015.

pa ovaj je drzava zrela za spalit do temelja njezino politicko uredjenje i krenut ispocetka.

VL
ST
stefj
09:18 09.03.2015.

Hm, zar nije postotak pokazatelj zastupljenosti, a ne u koliko gradova se izašlo na izbore? Svugdje su postoci Živog zida jako mali, pa ne znam koliko znači činjenica da su svugdje izašli na izbore... Po meni je puno veći pokazatelj taj mali postotak, koji je puno manji nego što pokazuju ankete i puno manji od toga koliko prostora u medijima Živi zid trenutno uživa... Tako je bilo i s Holy, kad je bila u modi. Čak je uspijela dobiti i EU zastupnika, od tad samo pada.

VL
GE
Getgum
09:27 09.03.2015.

Nije mi jasno,zar političari stvarno misle da se ne mogu ponovit 80g kad su strani investitori ograničili reprogramiranje kredita?

VL
ZD
zdepar
10:35 09.03.2015.

neuki anarhisti, borci protiv svega i svačega, oni znaju da nije dobro , ali rješavanjem problama nestala bi potreba za njima, pa im to i nije cilj

VL
Avatar Honduras
Honduras
10:40 09.03.2015.

ako je za nekoga ovaj smijeh od živog zida "ozbiljna organizacija s vrlo dobrom infrastrukturom" - onda tu pamet staje... ne znam što se događa u glavi ove novinarke, ali što god da je - nije dobro...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.