Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubojstvo u srbiji

Pravoslavni pop šipkom ubio štićenika komune

srpska policija
Antonio Bronić / Arhiv VL-a
07.08.2012.
u 10:08

Protojerej Branislav postao je poznat 2009. kada su u srpskim medijima objavljene snimke prebijanja lopatom štićenika u Duhovno-rehabilitacijskom centru Crna Reka

Pravoslavni pop protojerej Branislav Peranović (54) ubio je sinoć udarcem šipkom u glavu štićenika centra za odvikavanje od droge u Jadranskoj Lešnici pokraj Loznice, javljaju mediji u Srbiji i podsjećaju da je protojerej Branislav postao poznat 2009. kada su u srpskim medijima objavljene snimke prebijanja lopatom štićenika u Duhovno-rehabilitacijskom centru Crna Reka, čiji je tada bio upravitelj.

Kako doznaju srpski mediji, ubojstvo se dogodilo sinoć oko 22.20 sati u dvorištu centra za odvikavanje od droge kada je voditelj centra Branislav Peranović posumnjao da štićenik Nebojša Zarubac (39) kod sebe ima drogu i udario ga metalnom šipkom u glavu te na mjestu usmrtio. Peranović je prije tri godine, kada su objavljene snimke prebijanja štićenika u rehabilitacijskom centru u Crnoj Reci, u početku nijekao da je zapovjedio batinanje, ali je TV B92 ekskluzivno objavila snimku na kojoj se vidi kako sam Peranović tuče jednog mladića pa je kasnije pokušavao opravdati batine kao "terapeutske i neophodne za dobrobit štićenika", podsjeća B92.

Polaznici ovog centra novinarima su kazali da nisu dobivali nikakve lijekove za vrijeme terapije pa čak ni ako se razbole. Sinod Srpske pravoslavne crkve osudio je ponašanje svog svećenika, a vladiku Artemija pozvao da raspusti nelegalni centar u okviru manastira Crna Reka. Peranović je zaista i smijenjen, a općinsko tužiteljstvo u Tutinu podnijelo je optužnicu protiv njega za kazneno djelo mučenja i nasilja, postupak je okončan i nasilni protojerej čeka presudu.

U međuvremenu je prije dvije godine bez dozvole crkvenih vlasti došao u Jadransku Lešnicu i postao voditelj centra za liječenje ovisnosti gdje je ubio 39-godišnjeg štićenika.

Ključne riječi

Komentara 19

RI
Riznica
10:34 07.08.2012.

Bilo je samo pitanje vremena kad ce tom samostanu neko da izgubi glavu... Onako premlacivanje lopatom i sakom ovisnika od strane svescenika se kosi sa zdravim razumom... Eto sad bar imaju razlog da ga zatvore !"

PE
pelinkovac
10:54 07.08.2012.

koga boli cipela za srbe i njihove popove.de se uozbiljite iz vecernjaka i ne stavljajte te gluposti

Avatar Obeliks
Obeliks
11:37 07.08.2012.

Pop je uveo vrlo zanimljiv sistem odvikavanja od droge. Ovog tipa totalno je 'odviknuo'.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije