Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pedofilija
Povratak na članak

Pravobraniteljica: Kaznena djela nad djetetom moraju se prijaviti

Seksualni zlostavljači ponavljaju zlostavljanja i šire krug žrtava, poručuje Mila Jelavić

Komentari 43

MR
mravac8
19:54 27.03.2012.

svećenikM Odakle si ti ispao ? Iz srednjeg vijeka ?

VL
AR
ariesrevelator
15:57 27.03.2012.

Još da dječja prava štite ljudi, koji barataju elementarnom logikom i koji su posvećeni svom poslu, a ne prvenstveno promociji sebe, ovu hrpu demagogije bih i ozbiljnije shvatio. Žena je glupa k\'o noć.

VL
PK
puši kurac
16:10 27.03.2012.

ma kakva djeca pa treba štitit popove pedofile! jasno ko dan!

VL
SV
svizac
16:15 27.03.2012.

..............ovo je jasna poruka roditeljima, ako država nije u stanju zaštititi najmlađe i bespomoćne od klerofašističkih pedofilskih nabiguzica, očito to moraju roditelji sami. Ionako nam je \"pravna\" država više poštapalica, a manje realnost!!

VL
AL
alapača
16:28 27.03.2012.

tako je, ima pravobranetilja pravo! zločin pedofilije je zločin kojeg karakterizira planiranje i ponavljanje zločina nad jednim djetetom i nizom djece. nije pedofilija kao da jednom naletiš na dijete ili odraslog jahtom ili autom, i više nikad.

VL
BA
baš
16:24 27.03.2012.

Ako neznamo sami (kako ono bi HDZ-zna?) onda moramo vidjeti kako je to uređeno u drugim zemljama EU (molim Njemačku, Austriju, Švedsku, Norvešku, Englesku, Francusku i druge, ne one koje su praktički ispod nas). Jednostavno treba prepisati. I da, jednom bi trebalo te pravne stečevine usklađivati, a ne da slušam kako je \"to drukčije uređeno u anglosaksonskim pravno uređenim zemljama). Sve u svemu Mila bi trebala malo jače napadati, ako treba i tužiti državu negdje vani. Zaboga interes djece je u pitanju. Možda ne treba uvijek niti držati djecu pod \"staklenim zvonom\" ali kada je u pitanju seksalno zlostavljanje mislim da nema ništa gnjusnije i kažnjivije, osim ubojstva. Možda smo malo pretjerali s nasiljem u obiteji pa onda policija prijavljuje svakoga i sve u kući, prijavljuju skoro sami sebe, često kao na traci, a sudovi isto tako odrađuju na službenu zabilješku policajca, bez stvarnih dokaza, bez zapisnika o saslušanju i sl. No, to je nešto drugo, a skesualno nasilje nad djecom je skoro bih rekao \"za rezanje one stvari\").

VL
Avatar Aubix
Aubix
16:30 27.03.2012.

A ima nas svakakvih. Evo, ona baraba od mog brata je išao k velečasnom ka ministrant u župni ured, ali bi mu redovno maznuo iz one kutije 100, 200 kuna dok mu velečasni nije zabranio da više dolazi i još ga je odrukao starcima unatoč ispovjednoj tajni.

VL
IN
ino99
16:41 27.03.2012.

Ma kakve tajne čije tajne,kada su djeca u pitanju nema nikakvih tajni koje su važnije od zaštite djece.Kakva smo mi država,koja ne štiti djecu nego bagru pedofile,nema većeg zločina nego se iživljavati nad nedužnom djecom ,koja vjeruje tim banditima,a roditelji s povjerenjem ih šalju k njima,a kada doznaju onda se zgražaju.

VL
OB
-obrisani-
16:47 27.03.2012.

Pravobraniteljica: Kaznena djela nad djetetom moraju se prijaviti ... da li se odnosi i na sveštenike ? i na one koji to kriju jer su oni saučesnici u kaznenom delu

VL
AL
alapača
16:52 27.03.2012.

zakon također predviđa previše izuzetaka od obveze prijavljivanja zločina: od člana obitelji pa na dalje. i onda se čudimo što majka djeteta ne prijavljuje oca, očuha, djeda? to pravo na ispovijednu i obiteljsku tajnu je van svake pameti, prave od zlostavljane djece seksualno roblje. kakvi su to ljudi koji pišu takva zle zakone?

VL
DD
ddh
17:01 27.03.2012.

Pedofilija je nastranost, pedofilija je bolest, a zrtve su djeca. To je sve skupa zlocin, koji treba rigorozno sankcionirati i to bez ili,ali. Ali hajka koju sad t.zv. “mediji” dizu je nesto sto pravima djece niti kaznjavanju tih zlocina nimaloo ne koristi. Hajka koju ta civiliziranom drustvu nedostojna populacija t.zv. novinara dize, ostavlja utisak, kao da su Hrvati vecinski pedofili, da ocevi s majke nis drugo ne rade nego napastuju bespomocnu djecu. A to jednostavno nije tako. Jos uvijek su i majke i ocevi u Hrvatskoj po skrbi I ljubavi prema njihovoj djeci vjerojatno na samom vrhu Evrope i svijeta. Rijetko u nekoj zemlji su djeca toliko na prvom mjestu kod svojih roditelja kao kod Hrvata, rijetko se negdje na svijetu roditelji toliko svega odricu, a samo da njihovoj djeci ide bolje kao u Hrvatskoj. Krscanska Hrvatska majka je symbol ljubavi, a Hrvatski otac je jedan od najbriznijih oceva na svijetu. Radi svega toga ostaje dojam, da ta hajka dolazi od strane ateisticko-homoseksualnih pedofilski nastrojenih figura. Protiv pedofilije se mora boriti na svaki nacin ali ne tako da se stvari postavljaju tako kao sto to rade trenutno ti t.zv. mediji.

VL
AA
aabbcc
17:18 27.03.2012.

27.03.2012. u 16:47h medion1 je napisao/la: Pravobraniteljica: Kaznena djela nad djetetom moraju se prijaviti ... da li se odnosi i na sveštenike ? _____________________________ ne oni su tu da svaki put i svake nedjelje na ispovijedi pedofilima grijehe oprastaju !

VL
MR
mravac8
17:24 27.03.2012.

Pravobarniteljica ima pravo. Ali zakoni Vatikana su iznad zakona Hrvatske. Dakle, moglo bi se kazati da je Hrvatska kolonija Vatikana.

VL
OB
-obrisani-
17:30 27.03.2012.

u homoseksualnim krugovima ima najviše pedofilije, dokaze o tome imam pa ako pravobraniteljicu to zanima mogu joj dokaze dostaviti. DORH na te dokaze nije reagirao a ni Vrsaljko, ali čim je Vrsaljko zbog ljubavnog trokutastog skandala morala dati ostavku nakon par dana stala je lobirati za prava homoseksualaca stoga ne čudi da ju nije zanimala pedofilija za koju je dozak dao sam Manzini!

VL
HR
hrza
17:31 27.03.2012.

To se odnosi na sve osim na sveštenike. Kod njih je to legalizirano i čak poželjno.

VL
TV
True vision
17:32 27.03.2012.

Seksualni zlostavljači ponavljaju zlostavljanja i šire krug žrtava, poručuje Mila Jelavić ######################################## Zašto? Da policija i sudstvo obrade svoj posao kako treba i da se za takve gnusne činove dobije najmanje 20 godina robije nebi se ponavljali.

VL
AA
aabbcc
17:33 27.03.2012.

, Vatikan bi trebao promijeniti zakon da svecenik moze na ispovijedi zlocin nad djetetom pocinjen od strane pedofila oprastati samo do 10 puta u godini i ne na vise od pet djece. Ovim bi se broj slucajeva prepolovio !

VL
MA
Machak
17:41 27.03.2012.

Kad ovu vidim i čujem mijenjam program, lažna je ona lažna je njena tobožnja zabrinutost jedino što nije kod nje lažno je plaća koju prima za tu sinekuru

VL
Avatar stravaxx
stravaxx
18:14 27.03.2012.

a da se svatko sam prijavi? sve bi statistike štimale.

VL
OB
-obrisani-
09:22 28.03.2012.

ma djeca lažu......sigurno su ona...silovala....Popove...

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.