Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijetio kućama

Požar na Visu pod kontrolom: 'Kanaderi su napravili svoje'

vis
Čitatelj
Autori: kh/VLM, jek/VLM
18.08.2013.
u 15:04

Požar koji je oko 14 sati buknuo iznad grada Visa na istoimenom otoku bio se prlibližio na samo 200 metara od prvih kuća

Požar koji je oko 14 sati buknuo na otoku Visu u istoimenom mjestu iznad predjela Kut stavljen je pod kontrolu nešto prije 17 sati, javlja 24 sata.

- Više nema otvorenog plamena, radimo na sanaciji požarišta. Lokalizacija će trajati možda i do ponedjeljka – rekao je Tonko Marinković, vatrogasni zapovjednik s Visa. Izgorjelo je, prema grubim procjenama gasitelja, oko 20 ha borovine i raslinja.

Požar buknuo na istom mjestu i prošli tjedan

Plamen koji je oko 14 sati buknuo, prvotno se približio kućama na samo dvjestotinjak metara od objekata, iznad zaobilaznice prema Križu i Sv. Andriji. Na teren su izašli vatrogasci DVD-a Vis i DVD-a Komiža, kojima su pomogla tri kanadera.

Gusti dim nadvio se nad cijelim mjestom, a vatrogascima je gašenje otežavaa jak maestral.  Požar je uskoro prebačeno preko brda na drugu stranu Visa, no i tamo ima naseljenih mjesta.

- Krenulo je opet s mjesta gdje je gorjelo prije koji tjedan iza Ville Bellevue. Tada je brzo požar bio lokaliziran, a sad vatru nosi maestral. Katastrofa je koliko gori, ali srećom gase trenutno i tri kanadera. Vatra ide preko brda ka Velom Selu (Podelju), užasna je slika - kazao je Jurica Žitko iz Visa.

Zapovjednik Marinković poručio je kako nije bilo mjesta panici.

- Bojali smo se da vatra ne dođe do kuća na predjelu Čunkovica, ali je zaustavljena na kilometar od njih. Sad su tu kanaderi napravili svoje i nema opasnosti. Nema mjesta panici  – poručio je Marinković oko 16 sati.

Uzrok požara još nije poznat.

Ako ste na Visu i imate informacije o požaru ili snimke i fotografije požara, pošaljite nam na javi@vecernji.net. 

Ključne riječi
Vis

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije