Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcije

Povjesničar Hrvoje Mandić: VP nikada nije veličao totalitarizme

vojna povijest (1)
VL
19.06.2013.
u 21:07

Povjesničar i suradnik Vojne povijesti Hrvoje Mandić o objektivnosti časopisa kojem je Ministarstvo povuklo preporuku za korištenje u školskoj nastavi

Nakon što je Večernji list zaprimio odluku ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića o povlačenju preporuke korištenja VP-a, magazina za vojnu povijest, u nastavi povijesti u svim osnovnim i srednjim školama, stižu reakcije sa svih strana. Jedna od njih je i od našeg suradnika.

Zovem se Hrvoje Mandić, rođen sam 31. listopada 1987. godine u Mostaru. Živim i radim u Širokom Brijegu. Po struci sam povjesničar, a diplomirao sam povijest na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu u prosincu 2011. godine.

Počeo sam surađivati za magazin ''Vojna povijest“ prije dva mjeseca. U predzadnjem broju magazina ''Vojna povijest“ je objavljen moj članak pod naslovom ''Kamikaze, mongolske invazije na Japan 1274. i 1281. godine“. Magazin za Vojnu povijest pratim od njegovog izlaska. Nikad nisam naišao na rečenicu, a kamo li članak, u kojem se veličaju totalitarni režimi (fašizam, nacizam, japanski militarizam i komunizam). Magazin za vojnu povijest je najobjektivniji i najkvalitetniji časopis koji se bavi temama iz nacionalne i svjetske vojne povijesti u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini ,a usudio bih se reći i šire.

Čast mi je biti suradnikom magazina za vojnu povijest.

S poštovanjem, Hrvoje Mandić, Široki Brijeg, 19. lipnja 2013.

>>'Znaju li vaši stručnjaci kako se vojna povijest izučava u svijetu?'

>>Zar i srbijanski vojni povjesničar glorificira Ustaški pokret?

>> Otvoreno pismo Savjetu za nacionalne manjine: proučite popis knjiga o Waffen-SS-u tiskanih u Njemačkoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije