Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
milanović najavio

Povjerenstvo bi u aferi Perković moglo istraživati i T. Karamarka

'19.05.2013., Zagreb - Premijer Zoran Milanovic glasovao na lokalnim izborima. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
'Jurica Galoic/PIXSELL'
27.06.2013.
u 22:00

Idemo vidjeti što se radilo. Znamo da je u tome sudjelovao i tadašnji šef Protuobavještajne agencije, rekao je Milanović

Kontroverza oko Josipa Perkovića mogla bi svoj nastavak dobiti u vidu saborskog istražnog povjerenstva, čije bi osnivanje tražila vodeća stranka vladajuće koalicije. Tu je mogućnost u Bruxellesu najavio predsjednik SDP-a i Vlade Zoran Milanović.

- Sada vidimo da ima cijeli niz pitanja. I dobit ćemo odgovore, ako treba, možemo formirati saborsko povjerenstvo. Da se ovo događa u Americi već bi imali kongresno povjerenstvo da ispita činjenice - rekao je Milanović u Bruxellesu.

Nekoliko saborskih zastupnika iz redova SDP-a, pak, danas nam nije moglo potvrditi hoće li se sigurno ići u osnivanje povjerenstva jer, kako kažu, o tome se nije raspravljalo na stranačkim tijelima, a neki su i prvi puta za to čuli kad smo ih nazvali. Povjerenstvo bi, ako bude osnovano, trebalo pokušati dati odgovor na niz pitanja koja su se pojavila a neka od njih su kada je, i je li uopće, nastupila zastara za progon Perkovića te tko je odgovoran ako je do toga došlo. Također bi trebalo utvrditi i tijek onoga što su institucije, u prvom redu DORH, činili od prve prijave iz 1994. do danas, a sudeći po Milanovićevim riječima moglo bi se baviti i ulogom Tomislava Karamarka

- Idemo vidjeti što se radilo. Znamo da je u tome sudjelovao i tadašnji šef POA-e, odnosno njegova agencija. On je sad predsjednik jedne stranke... - rekao je Milanović jasno aludirajući na Karamarka, što bi također moglo dati novo svjetlo njegovoj nedavnoj izjavi upućenoj HDZ-ovcima "tjerali ste lisicu, istjerat ćete King Konga"

>> DORH odbacio prijave protiv Perkovića, a sad je tu zastara 

>> 'Merkel ne dolazi zbog izbora u Njemačkoj, to bi joj bio minus!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije