Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivši šef OZNA-e

Potvrđena optužnica protiv Josipa Boljkovca (93)!

 stigao na Županijski sud (1)
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/10
28.10.2013.
u 12:17

Boljkovca se tereti da je kao šef kotarske OZNA-e odgovoran za odvođenje i likvidacije civila koji su bili osumnjičeni da su za Drugog svjetskog rata surađivali s ustaškim vlastima.

Zagrebački Županijski sud danas je potvrdio optužnicu protiv Josipa Boljkovca, prvog hrvatskog ministra policije, koji se tereti za ratni zločin nad civilima počinjen nakon Drugog svjetskog rata na području Karlovca.

Josip Boljkovac (93)  na sud je došao u invalidskim kolicima jer se zbog bolesti i starosti otežano kreće. Prije ulaska na sud nije ništa komentirao, a nakon potvrde optužnice njegov odvjetnik Anto Nobilo izjavio je kako se nada povoljnom ishodu suđenja te i dalje ostaje pri stavu da tužiteljstvo nema dovoljno dokaza za to za što se Boljkovac tereti,  no da će na kraju o tome odlučiti sud.

Boljkovca se tereti da je kao šef kotarske OZNA-e odgovoran za odvođenje i likvidacije civila koji su bili osumnjičeni da su za Drugog svjetskog rata surađivali s ustaškim vlastima.

>> Boljkovca se tereti za ubojstva civila nakon Drugog svjetskog rata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije