Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nestala

Potraga za Antonijom: Policija dosad ispitala više od 300 osoba

antonija (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/11
17.06.2011.
u 22:00

Čak 200 pripadnika Gorske službe spašavanja kreće u potragu koja je sve opsežnija. Traže je i iz helikoptera.

U subotu u sedam ujutro kraj Željezničkoga kolodvora u Drnišu okupit će se oko 200 pripadnika Gorske službe spašavanja iz svih naših postaja. Idemo tražiti Antoniju Bilić. S nama će u potrazi sudjelovati i 15-ak naših pasa – kazao nam je pročelnik GSS-a Vinko Prizmić. Vjeruje kako je to najveća akcija GSS-a do sada.

Sa zbornog mjesta spasioci će se rasporediti po svim cestovnim smjerovima i pretražiti svaki pedalj, ne bi li ušli u kakav-takav trag 17-godišnjakinji iz sela Kričke pokraj Drniša, nestaloj prije dvanaest dana.

Tražili su je i u petak, i to na području četiriju policijskih uprava: šibensko-kninske, gospićke, zadarske, karlovačke. I ništa.

– Ne, nema nikakvih novosti – ponavljala je umorno i zabrinuto i Ana Bilić, sestra nestale maturantice Trgovačke škole.

Govorili su to i GSS-ovci koji su jučer pretraživali cestu D23, od tunela Mala Kapela prema Josipdolu, koja krivuda paralelno s autocestom. Pretraživali su sa svake strane, otprilike 150 metara u dubinu. Ta je dionica bila puna policije, spasilaca, pasa tragača...

Hvala na informacijama

Iz PU šibensko-kninske, u kojoj je i stožer potrage za nestalom djevojkom, najavili su da će u potragu uključiti i policijski helikopter. Ne zbog nekog konkretnog traga, nego zato da budu sigurni kako su sve pregledali. Ljudi i dalje zovu i policiju i obitelj Antonije Bilić. Jedni su javljali da su vidjeli muškarca nalik na fotorobot vozača tegljača bijele kabine i plave cerade u koji je djevojka sjela tog 7. lipnja nedaleko od Čikolskog mjesta, drugi su pak tvrdili da su vidjeli Antoniju.

– Do sada je provjereno više od 300 osoba za koje su nam građani dojavili da bi mogle biti vozač kojeg se traži, ali dosad nitko od njih nije izravno povezan s nestankom maloljetne Antonije Bilić – kaže Ivica Kostanić, načelnik PU šibensko-kninske.

U toj upravi ponavljaju da se i dalje pregledavaju i analiziraju zapisi s nadzornih kamera na autocesti, graničnim prijelazima, benzinskim crpkama, parkiralištima...

Sve se pregledava, analizira, ali pomaka nema. Provjeravaju se i podaci svih prijevozničkih tvrtki koje imaju teretna vozila slična traženom kamionu.

– Molimo da putem svojih medija i ubuduće pozivate građane da nam dostavljaju korisne informacije o nestanku maloljetne Antonije Bilić. Unaprijed zahvaljujemo na svim informacijama – rekao je načelnik Kostanić.

Svjesni su u policiji da ima i lažnih i zlonamjernih dojava.

Ali, sve ih moraju provjeriti, koliko god to iscrpljivalo ljude. Potvrđuju nam u zadarskoj upravi da još nisu našli muškarca za kojeg im je 26-godišnja Ninjanka kazala da bi mogao biti sumnjivac s fotorobota. Nama je ta djevojka ispričala što joj se dogodilo prije tri tjedna, kada je išla od Zadra prema Ninu:

Svjetlija kosa

– Prišao mi je i ponudio mi prijevoz od Autobusnoga kolodvora do kuće. Krenula sam s njime kada me pitao hoćemo li malo u Kožinske bore. Odbila sam i on me odvezao kući. Ništa nisam sumnjala ni povezivala dok nisam vidjela fotorobot. Tada mi se učinilo da je jako sličan muškarcu kojeg je skicirala policija. I zub mu je nedostajao. Doduše, čini mi se da je imao svjetliju kosu, no sve sam prijavila jer su možda krivo vidjeli oni koji su rekli da ima crnu kosu. Rekao mi je da je iz okolice Karlovca – kaže.

Ključne riječi

Komentara 19

FE
Felicijen
23:07 17.06.2011.

Zašto tako agilno ne traže i druge nestale koji godišnje u našoj zemlji ima jako puno !?

Avatar commentator
commentator
23:48 17.06.2011.

Ukratko: policija je nemočna.

OB
-obrisani-
13:49 18.06.2011.

Zaboravih napisati ime mjesta,Otavice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije