Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
67 JE PREVIŠE
Povratak na članak

'Potpuna je dezinformacija kako neće svi radnici ići u mirovinu s 67 godine'

Sindikalni čelnici i članovi Organizacijskog odbora upoznali su lokalne aktiviste sa svim detaljima organizacije i provedbe ove akcije te ih informirati o tome kako se najbolje mogu uključiti u akciju. Mladen Novosel objasnio je kako su vladajućima već objasnili da je zakon koji je izglasan štetan za hrvatske radnike i građane

Komentari 13

Avatar southman
southman
18:03 21.03.2019.

Tko ne želi raditi do 67 otići će u npr. Njemačku i tamo lijepo raditi do 69.

VL
I1
ing-12345
17:46 21.03.2019.

Svim moramo potpisati za ovaj referendum. Ovo je referendum protiv HDZ-a, SDP-a, HNS.a, IDS-a, Glasa, HSS i ostalih štetočina koji nas uništavaju.

VL
KA
karlodrago
18:27 21.03.2019.

Ovi Hrvatski sindikalisti su jako ugroženi i puno jezikom rade pa bi trebali imati benificirani radni staž .Jadan je onaj koga oni štite.

VL
BU
bu-
19:42 21.03.2019.

Na kraju, što znači da neće svi radnici ići u mirovinu sa 67 godina starosti? Šta nama znači što će u mirovinu prije 67 godine života ići: zaslužni i saborski zastupnici, činovnici i šljakeri u javnim poduzećima, državnim službama ii lokalnoj upravi, kojima je zaštićeno radno mjesto i osigurano karijerno napredovanje i plaćeno doškolovavanje. Radnici u realnoj privredi, koji nisu stekli većinu radnog staža u socijalizmu sigurno neće skupiti 40 godina staža u radnom vijeku. Pa i za one koji imaju značajan staž iz socijalizma, kada su svi sposobni radili, teško mogu sakupiti 40 godina, jer nam je sada prosjek radnog staža onih koji rade 30 i manje godina. Treba se na potpuno novi način uhvatiti u koštac sa tim problemom. Svatko nakon što potroši 70% uplaćenih osobnih sredstava za mirovinu treba preći na primanje solidarne mirovine, koja je za sve jednaka, bez obzira koliko je uplačivao za tu namjenu. 30% uplaćenih osobnih namjenskih sredstava su sredstva namjenjena mirovinama solidarnosti. Ta sredstva će pokrivati troškove onih koji će poživjeti duže od statističkog prosjeka. Na sličan način se treba rješiti i zdravstveno osiguranje. Nije održivo da uplaćujemo 20% iz plaće, gdje za 5 godina izdvajanja možemo pokriti samo jednu godinu u mirovini. Za maksimalnih 40 godina staža izdvajamo samo sredstva za 8 godina mirovine i sva sredstva koja smo uložili ista smo i potrošili. Sa prosječnih 30 godina radnog staža izdvojili smo sredstva samo za 6 godina mirovine.

VL
DU
Deleted user
19:12 21.03.2019.

Glupo je da kad izgubite posao iza 60 godine, pa sa 38/39 g. staža još budu kažnjeni ulaskom u penziju! Nitko mi ne može reći da netko tko je radio 38 godina, odjednom neće raditi još 3 godine! Obično je razlog neka teža kronična bolest pa ne mogu ostati raditi? A i sa 60-tak godina baš i ne možete učiti nešto obično posve novo!?

VL
RI
rimac444
22:51 21.03.2019.

Sindikalnim parazitima teško je raditi do 67 godina, ta bagra ne razmšlja da nam je mirovinski sustav na koljenima i pitanje tko će u budućnosti dobivati i mirovine to kakve.

VL
ŽA
žalosnababanarikača
09:36 31.03.2019.

Treba promjeniti zakon o radu i uvesti zakon o sindikalnom radu. Svi zaposleni, automatski bi trebali postati članovi sindikata.. Jednaki položaj za sve zaposlene i državnom i privatnom sektoru. Sad živimo u neviđenoj nepravdi i razlici u radnim pravima izmeđuu javnog državnog posla i privatnog. Jedino tako se može ukinuti uhljebizam.

VL
MA
MađarskaIna
17:39 21.03.2019.

Imamo Hrvatsku i normalno je da če svi radnici koji ne uspiju pobjeći za Irsku ili Njemacku ići u mirovinu s 67 godine kao svoji na svome balkanskome .

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.