Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
67 JE PREVIŠE

'Potpuna je dezinformacija kako neće svi radnici ići u mirovinu s 67 godine'

Mladen Novosel
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/2
21.03.2019.
u 17:25

Sindikalni čelnici i članovi Organizacijskog odbora upoznali su lokalne aktiviste sa svim detaljima organizacije i provedbe ove akcije te ih informirati o tome kako se najbolje mogu uključiti u akciju. Mladen Novosel objasnio je kako su vladajućima već objasnili da je zakon koji je izglasan štetan za hrvatske radnike i građane

Inicijativa 67 je previše, koja pokreće prikupljanje potpisa za referendum o izmjenama uvjeta za odlazak u mirovinu, održala je regionalni skup sindikalnih povjerenika i aktivista s područja Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije, na kojima su im se pridružili sindikalni čelnici i članovi Organizacijskog odbora Inicijative.

Na konferenciji za medije govorili su Mladen Novosel, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata i Mirela Bojić, glavna tajnica Matice hrvatskih sindikata i nacionalna koordinatorica Inicijative 67 je previše. Nakon konferencije za medije, održao se i regionalni skup sindikalnih povjerenika i aktivista s područja Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije, na kojemu su zajedno s regionalnim koordinatorima utvrdili lokalni organizacijski kapacitet za prikupljanje potpisa te definirali organizacijske potrebe za uspješno prikupljanje potpisa.

Pogledajte izjave:

Sindikalni čelnici i članovi Organizacijskog odbora upoznali su lokalne aktiviste sa svim detaljima organizacije i provedbe ove akcije te ih informirati o tome kako se najbolje mogu uključiti u akciju. Mladen Novosel objasnio je kako su vladajućima već objasnili da je zakon koji je izglasan štetan za hrvatske radnike i građane.

- Njihovi argumenti nemaju podloge, a idu u pravcu da s ovim zakonom omogućuju sigurne mirovine pa čak i povećanje te da će, ako se izglasa referendum, sve propasti i mi ćemo biti krivci. Sve su to zlonamjerne podvale kojima Vlada RH pokušava demotivirati građane da pristupe potpisivanju argumenata - kazao je Novosel.

Vlada, tvrdi, nije razmišljala o umirovljeniku već samo o državnom proračunu i o Europskoj komisiji. Prijedlozi s kojima će oni izaći jest da radnici rade do 65. godine u uvjetima koji su donekle prihvatljivi.

- Potpuna je demagogija i dezinformacija ministra Pavića kako neće svi radnici ići u mirovinu sa 67 godine, već će mnogi ići sa 60 i 41 godinom staža. To je nemoguće u narednih 30-ak godina, nitko neće imati te uvijete - zaključio je Novosel. Potpisivanje će se održati diljem Hrvatske, a zbog strogih pravila vezanih uz referendum, cilj im je skupiti daleko veći broj potpisa od potrebnog broja.

Ključne riječi

Komentara 13

I1
ing-12345
17:46 21.03.2019.

Svim moramo potpisati za ovaj referendum. Ovo je referendum protiv HDZ-a, SDP-a, HNS.a, IDS-a, Glasa, HSS i ostalih štetočina koji nas uništavaju.

Avatar southman
southman
18:03 21.03.2019.

Tko ne želi raditi do 67 otići će u npr. Njemačku i tamo lijepo raditi do 69.

KA
karlodrago
18:27 21.03.2019.

Ovi Hrvatski sindikalisti su jako ugroženi i puno jezikom rade pa bi trebali imati benificirani radni staž .Jadan je onaj koga oni štite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije