Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mirando mrsić:

"Poskupljenje struje udar na standard, ali drukčije ne ide"

mirando mrsić,vesna želježnjak (1)
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/4
10.04.2012.
u 11:44

Hrvatsko gospodarstvo stoji, valja ga pokrenuti, a tada će doći i do više radnih mjesta, rekao je Mrsić

Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava, za današnjeg posjeta Koprivnici komentirao je najavljeno skorašnje poskupljenje struje od 15 posto.

– To je udar na standard građana, ali jednostavno ne ide drukčije. Hrvatsko gospodarstvo stoji, valja ga pokrenuti, a tada će doći i do više radnih mjesta – istaknuo je Mrsić, koji je s Vesnom Želježnjak, vršiteljicom dužnosti, zamjenicom gradonačelnika Koprivnice, ponajviše razgovarao o programu zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih osoba preko javnih radova u gradskoj upravi, ustanovama, poduzećima i udrugama građana.

– Koprivničko-križevačka županija u donjem je dijelu po nezaposlenosti, ali u odnosu na 2009. godinu i ovdje se vidi porast. Važno je promovirati aktivne mjere zapošljavanja u javnim radovima, kao i da se mladi odlučuju za volonterstvo. Kada imate 45 godina i nezaposleni ste, rađa se siromaštvo, a javni radovi omogućuju svojevrsni povratak – naglasio je Mrsić, na što je V. Želježnjak dodala kako su na području Koprivnice nedavno zaposlene 62 osobe u javnim radovima.

Mrsić je na kraju istaknuo da Vlada intenzivno radi na problemu privremenog i povremenog zapošljavanja u poljoprivredi te da idu za time da se sezonski rad legalizira putem vaučera, odnosno da zaposleni u tom sektoru dobiju iskaznice putem kojih će po završetku rada odrađene dane moći pretvoriti u radni staž. Dodao je da taj zakon ide u proceduru i za očekivati je da će zaživjeti početkom svibnja.

Komentara 105

DO
doktorica
11:56 10.04.2012.

a šta iza toga sljedi?!

MA
maja007
11:58 10.04.2012.

a šta se ti javljaš, iz koje si ti pripizdine ispao, nebuloze koje valjaš o sezoncima i priznavanju staža, to i sata postoji,a sada melješ o poskupljenju struje, ti nemaš prava išta govori glupsone glupi,nerazumiješ se ni u ono područjee u kojem si ministar a kamo li u ovo

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
11:19 11.04.2012.

Hrvatskom Narodu je preostalo samo jedno : Hitna Smjena Prevarantske Lažljive Vlade,jer DRUGAĆIJE NE IDE !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije